"GROBARI" U EKSTAZI: Filipovski PREPORODIO Partizan!

Autor:

Sport

21.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački trener je sa četiri vezana trijumfa od dolaska u Humsku preskočio i Aleksandra Džikića, koji je 2016. imao tri pobede.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Partizana Sašo Filipovski

Slovenački trener Sašo Filipovski (46) ima najbolji start na klupi Partizana u novijoj istoriji! On je od dolaska u klub iz Humske zabeležio četiri uzastopne pobede, a to dosad nikome nije pošlo za rukom. Sašo je tako prestigao i Aleksandra Džikića (49), koji je 2016. imao tri vezana trijumfa. Strateg makedonskog porekla ima uspešniji početak i od legendarnog Duška Vujoševića.

Poslednju pobedu crno-beli su zabeležili protiv Huventuda u četvrtak uveče sa 78:75 u Evrokupu, a pre toga je pao i Uniks (89:86), takođe i Cibona (82:75) i Zadar (78:63) u ABA ligi.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović (41) istakao je da je zadovoljan rezultatima koje beleži Filipovski.

- Mi imamo kvalitetan tim i sad ovaj tim, s kvalitetnim stručnim štabom, počinje da daje dobre rezultate. Vezali smo četiri pobede i to nam dosta znači. Posebno su nam važne ove pobede zbog Evrokupa, gde smo dobili veoma tešku grupu, ali i zbog ABA lige - kazao je Mijailović za Srpski telegraf i dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

- Moram da priznam da je ovo teška godina za sve, pa tako i za Partizan. Mi ćemo sve uraditi kako bismo ušli u borbu za trofeje jer je to naš glavni cilj.

Legenda crno-belih Mića Berić (47) kazao je da je dobro što se Partizan vratio na pobednički put, ali da će pravi ispit crno-beli imati u ponedeljak (21.00, Arena sport 1) protiv Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Berić

- Video sam da je Partizan vezao nekoliko pobeda i to će svakako popraviti samopouzdanje tima. Posebno jer ih u ponedeljak očekuje pravi izazov, a to je večiti derbi. Zvezda stvarno ima odličan tim ove sezone i videćemo kako će se sve završiti. Tu ćemo videti da li će Partizan nastaviti pobednički niz, u derbiju je sve moguće - objasnio je Berić.

Pobedom nad Huventudom srpski tim je sačuvao šansu za plasman u top 16 faze Evrokupa. A Berić veruje da izabranici Saše Filipovskog čak mogu da budu i prvi u Grupi A.

- Partizan je na dobrom putu da prođe u drugu fazu Evrokupa. Nakon dva poraza Huventuda vidimo da je grupa veoma ujednačena, tako da je sad sve moguće. Partizan na kraju čak može da bude i prvi u grupi - zaključio je Berić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading