SKANDAL: NBA POKRENUO ISTRAGU u vezi sa BOGDANOVIĆEVIM TREJDOM u Milvoki, SLEDE POSLEDICE!

Autor:

Sport

20.11.2020

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici najbolje košarkaške lige pokrenuli su istragu zbog propalog dogovora između Sakramenta i Milvokija u čijem središtu je bio Bogdan Bogdanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović nalazi se u centru afere oko "mešanja" Milvoki Baksa

Do ovog "sajn end trejd" sporazuma nije trebalo da dođe pre početka prelaznog roka za slobodne igrače, a već u ponedeljak procurila informacija da je sve dogovoreno. To je bilo protivno pravilima, jer je značilo da su u Baksima odradili svoj deo posla - pre nego što je to propisima dozvoljeno, čime su eventualne konkurente izbacili iz igre.

Kako prenosi "Blic", samo 48 sati posle toga pojavila se informacija da Bogdanović nije prihvatio uslove Baksa i da zbog toga nije prešao u njihove redove, ali... Izgleda da je problem nastao zbog toga što su prekršeni pomenuti strogi propisi NBA lige, usled kojih je sada i pokrenuta istraga, kako to javljaju vodeći američki sportski novinari.

Pretpostavlja se i da je Milvoki mimo pravila "petljao" i pregovarao sa Bogdanovićem, pre nego što je to legalno bilo dopušteno. Ovo je prilično česta radnja u NBA, poznata kao "tampering" i zabranjuje dogovaranje "ispod žita" sa igračima koji imaju ugovor, a niko, pa ni Bogdan, to nije smeo da učini do petka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milvoki srpskog asa nije mogao da dovede pre početka trejd roka, za šta bi mogli da budu kažnjeni

Bogdanović nije smeo da pregovara, još manje da potpiše ugovor, s bilo kojim timom osim sopstvenim (Sakramentom) pre početka prelaznog roka, a zbog ovog "kiksa" je pokrenuta istraga, mada ni samoj NBA ligi neće biti lako da dokaže nedozvoljene radnje, tim pre što su zasad jedini dokazi - tvrdnje pojedinih novinara, na Tviteru, da je transfer dogovoren.

Sam Bogdanović nije, zapravo, ništa potpisao, a potom su, juče, američki meidji javili: da je je rešio "da ne produži saradnju sa Sakramentom i probaće da kao ograničeno slobodan igrač okuša svoju sreću i vidi ko je zainteresovan da ga dovoljno plati da bi prešao u tu neku drugu sredinu".

Bogdanović je, inače, trebalo da bude deo velikog paketa "ubeđivanja", kojim je uprava Baksa želela da svojoj najvećoj zvezdi, Janisu Adetokumbou, udovolji u želji da mu se "ili oformi tim koji može da napadne titulu, ili će on uskoro otići u neki drugi klub".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdanović je trebao da bude deo plana koji bi ubedio Janisa da ostane u Milvokiju

Zato je Milvoki angažovao jednog od najboljih defanzivaca na spoljnim pozicijama, Džrua Holideja i, poželeo, da stigne i Bogdanović, što bi Adetokumboa verovatno ubedilo da je oformljen tim za šampionski pohod. (U inicijalnoj vesti, u suprutnom smeru, u tabor Kingsa iz Milvokija je trebalo da stignu Donte Devićenco, Ersan Iljasova i Di Džej Vilson. Sada je to i definitivno propalo, usled drugačije Iljasovine sudbine koji je, prosto, otpušten iz Baksa).

 

U sezoni za nama, Bogdan je imao najbolji košgeterski prosek od dolaska u NBA ligu 2017. godine, davao je 15,1 poen po meču za Sakramento Kingse. Uz to, ostvarivao je i po 3,4 skoka i asistencije za 29 minuta ukazane šanse po utakmici (odigrao ih je 61, najmanje od napuštanja evropske košarke, i to usled povreda na startu šampionata 2019/2020).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading