DOKLE OVAKO? Evroliga prelazi na PLAN "B" - takmičenje PRED SUSPENZIJOM!

Autor:

Sport

14.10.2020

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga je žestoko uzdrmana koronavirusom, pa su čelnici elitnog takmičenja odlučili da promene ključno pravilo!

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Prvobitna ideja bila je da ukoliko neki tim ne može da obezbedi osam igrača za odigravanje utakmice usled pozitivnih testova na koronavirus, da izgubi utakmicu 20:0.

Posle samo dva kola već su u ozbiljnu nevolju upali Zenit i Asvel u Evroligi i Burg u Evrokupu. Kako je već dobar broj utakmica registrovan 20:0, a smirivanju situacije sa samim virusom se ne nazire kraj, usledili su brojni prigovori.

 

Zbog toga je vladajuće telo Evrolige i Evrokupa predložilo modifikaciju člana šest i umesto mere službenog rezultata da se uvede mera ili da se nađe novi termin za tu utakmicu, ili da se ta, ali i sve "relevantne" utakmice suspenduju.

Takođe, šest utakmica koje su već otkazane, neće biti registrovane rezultatom 20:0, a one koje jesu poništiće se taj rezultat, već će se prebaciti za neki drugi termin.

Postavlja se pitanje dokle ovako, ali odgovor na ovo pitanje i odluke čelnika Evrolige će se donositi u hodu sa trenutnom situacijom sa virusom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading