Nekome je život majka a nekome maćeha: ITUDIS BESAN NA EVROLIGU

Autor:

Sport

14.10.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok u Crvenoj zvezdi trljaju ruke i čekaju potvrdu pobede nad Asvelom službenim rezultatom zbog koronavirusa, jedan se Grk u Rusiji ubi od nerviranja.

RepublikaFoto: Starsport
Dimitris Itudis besan je na Evroligu zbog loše organizacije usled posledica koronavirusa

Trener CSKA Dimitris Itudis besan je na čelnike Evrolige zbog, kako smatra, katastrofalnog rukovanja takmičenjem tokom pandemije koronavirusa.

Mnogi timovi u Evroligi pate od posledica korone. Igra se sa skraćenim sastavima, pa kada se ti skraćeni skrate, sa još skraćenijim, sve dok timovi bukvalno nemaju koga da izvedu na teren. 

 

 

 

Već smo videli takav slučaj u taboru rivala CSKA, Zenitu Bilija Berona, kao i u Asvelu, koji će po svim prilikama Crvenoj zvezdi "pokloniti" pobedu od 20:0 zato što nemaju skim da igraju.

Kako kaže Itudis, to nije nimalo pošteno i oduzima od takmičarskog duha ovog takmičenja.

- Svima fale igrači, Himkiju fale igrači, Zenit nije ni putovao, stvarno ne znam kako će se situacija kod njih razviti. Asvel ima mnogo zaraženih, mi ih imamo četvoricu, a da ne pominjem B tim. Barselona i ko još već... Ne znam šta bih rekao, ipak sam ja samo trener, ali smatram da liga gubi takmičarski aspekt, osećaj ispravnosti i aktivnosti - istakao je dugogodišnji pomoćnik Dude Ivkovića. 

RepublikaFoto: Starsport
Itudisu protiv Fenerbahčea na raspolaganju neće biti čak četvorica prvotimaca

Moskovljani treba da igraju protiv Fenerbahčea, a četvorica igrača im se oporavljaju od koronavirusa. Među njima je i naš Nikola Milutinov.

CSKA će večeras biti bez Milutinova, Semena Antonova, Janisa Strelnijekisa i Johanesa Fojtmana.

Zenit nije putovao u Španiju na duele sa Baskonijom i Valensijom jer u timu ima 13 zaraženih, među kojima su osmorica igrača i trener Ćavi Paskval. Obe te utakmice potom je izgubio službenim rezultatom. Himki je takođe otišao u Španiju, na duele sa Real Madridom i Baskonijom, ali sa samo osmoricom igrača, zbog čega je timu pridodato nekoliko košarkaša iz mlađih kategorija.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Dok drugi pate zbog posledica korone, Zvezda bi mogla da upiše još jedan trijumf u Evroligi ukoliko Asvel ne bude zaigrao

Utakmica Asvel-Panatinaikos se neće igrati jer francuski tim nije mogao da prijavi osam zdravih igrača, dok bi duel sa Zvezdom Francuzi trebali da igraju za dva dana, što će verovatno biti neizvodljivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading