KAKAV JUNAK: Pogledajte kako je Goran Dragić OBRADOVAO SVOJE SAIGRAČE I TRENERA

Autor:

Sport

12.10.2020

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Majami Hita poraženi su u finalu NBA plejofa posle šest paklenih utakmica, ali je utisak koji su ostavili tokom istorijskog puta ka finalu nešto što dugo neće moći da bude nadmašeno. Požrtvovanje koje su polupani i premoreni košarkaši tima sa Floride pokazali bilo je prosto zapanjujuće, a tome u prilog ide i informacija da je Goran Dragić, uprkos najtežoj povredi od svih, zahtevao da zaigra u presudnom meču!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Goran Dragić zahtevao je da zaigra u odlučujućoj utakmici NBA finala uprkos teškoj povredi

Kako je obelodanio trener Majamija Erik Spolstra, Slovenac srpskog porekla ga je zvao u sred noći posle utakmice u kojoj se povredio i u suzama ga je molio da ga pusti da igra.

- Čuli smo se veče kada se povredio. Javio mi se usred noći i molio me da ne odustanem od njega i da mu dam priliku da se vrati. Pričao sam sa trenerima, ali su izgledi za to bili skoro nepostojeći - istakao je Spolstra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ekipa Erika Spolstre ipak nije uspela da prebrodi Dragićevu tešku povredu

Dragić, koji je pokidao levu plantarnu fašiju u prvoj utakmice finalne serije protiv Lejkersa, pokušao je da se zagreva sa saigračima pred drugi meč, ali je nažalost u suzama od bolova ostao na klupi. Prosečan period oporavka od ovakve povrede je oko četiri meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uprkos spektakularnom putu do finala, ekipa Majamija poražena je u šest mečeva od Los Anđeles Lejkersa

Uprkos svemu tome, najbolji strelac Hita u ovogodišnjem plejofu iznenadio je sve pojavljivanjem u šestoj, finalnoj utakmici, a njegov trener mu je posle toga pokazao poštovanje kakvo je i zaslužio.

 

 

 

- Prosto sam oduševljen njegovim karakterom. Prosto nas je preklinjao da igra, ne kako bi dokazivao nešto sebi, već kako bi pružio podršku saigračima. On je jedno zaista specijalno biće i počastvovan sam što imam tu čast da ga treniram - zaključio je proteže velikog Peta Rajlija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading