Trese se Evroliga - ne želimo da se DECA zaraze koronom!

Autor:

Sport

12.10.2020

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki problem za elitno takmičenje.

RepublikaFoto: Starsport
Lengston Hol i Luka Vildoza na meču Crvena zvezda-Baskonija u Evroligi

KK Zenit pisao je Evroligi i izrazio zabrinutost zbog stanja usled zaraze koronavirusom. Rusi su poručili da ne žele da prebacuju juniore usled rizika da se i oni zaraze koronom, a pravila elitnog takmičenja nalažu da ekipa mora da počne utakmicu sa osam igrača u rosteru.

- Želimo da igramo, ali je nemoguće sa šestoricom košarkaša. Naravno da bismo mogli prekomandom omladinaca da udovoljimo zahtevu da imamo bar osam zdravih igrača za gostovanje u Vitoriji, ali nemamo pravo da povučemo taj potez. Najpre zato što svakodnevno imamo novozaražene i nema garancija da se neko još neće razboleti. Drugo, ako se kod nekog jave simptomi morali bismo da ga ostavimo dve sedmice u Španiji - rekao je Aleksandar Cerkovni, generalni direktor Zenita.

- Obe lige su propisale pravila ponašanja u ovakvim slučajevima. Obavestili smo Evroligu o stanju ekipe čim smo dobili rezultate testova. Čekamo odluku, znajući da su pravila ista za sve - dodao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading