OD ABA LIGE DO NBA PRSTENOVA: Grin i Džejms ušli u ISTORIJU zbog OVOGA!

Autor:

Sport

12.10.2020

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jezeraši" osvojili titulu posle čitave decenije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Deni Grin i Lebron Džejms

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa nadigrali su sa 4:2 u finalnoj seriji ekipu Majamija, a osvajanje prstena za Denija Grina i Lebrona Džejmsa znači i ulazak u istoriju.

Naime, pomenuti tandem je uspeo da sa tri različite franšize dođe do titule, što je ranije polazilo za rukom samo Robertu Oriju (Roketsi, Sparsi i Lejkersi), odnosno Džonu Saliju (Pistonsi, Bulsi, Lejkersi).

Grin ima naročito zanimljiv razvojni put. Interesantno je da je 33-godišnji američki bek 2011. godine branio boje ljubljanske Olimpiju, nakon čega se pridružio San Antonio Sparsima. Pod dirigentskom palicom Grega Popovića postao je NBA šampion 2014. zajedno sa Tonijem Parkerom, Manuom Đinobilijem, Kavajom Lenardom...

Isti rezultat, u paru sa "Kandžom", Grin je ponovio 2019. kada su Reptorsi po prvi put pokorili najkvalitetniju ligu na svetu, kao i u noći između nedelje i ponedeljka, kada je u šestom susretu finalne serije u slavlju "jezeraša" protiv Hita ubacio 11 poena.

Podsećanja radi, "Kralj, koji je proglašen kao MVP finala, prsten je već osvajao sa Majamijem i Klivlendom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading