PARTIZAN U PROBLEMU: Isplivao dug crno-belih, šta će reći "Grobari"?

Autor: Telegraf, Republika

Sport

10.09.2020

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teški dani za trofejni klub iz Humske.

RepublikaFoto: Starsport
Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović

Nije tajna da je KK Partizan u teškoj finansijskoj situaciji, ali niko nije očekivao da će dug iznositi baš 7.409.325 evra, koliko su crno-beli u minusu, navodi Telegraf.

Bez obzira na to što nema kompletnog finansijskog izveštaja sa revizijom i ocenom ovlašćenih revizora, Agencija za privredne registre (APR) je objavila tabele sa bilansom stanja, iz kojih se može zaključiti da su crno-beli u ozbiljnom finansijskom minusu.

Crno-beli su na početku prethodne sezone imali ogromna ulaganja, koja su pratili i rezultati tokom godine, ali se totalni krah dogodio zbog prekida sezone usled pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana slave pobedu u finalu Kupa Radivoja Koraća

Iako nema revizorskog izveštaja i dalje među dokumentima objavljenim kada je finansijski izveštaj KK Partizan u pitanju, objavljen je bilans stanja, na osnovu kojeg se može zaključiti da je dug Partizana 7.409.325 evra.

To je ono što se vidi iz zvaničnih brojki za 2019. godinu! Prema tim brojkama, ukupne obaveze kluba iznose 8.181.699 evra. Od toga najveći deo dugovanja čine kratkoročne obaveze u visini od 3.334.671 evra, dok je dug za porez 2.702.654 evra, dok su obaveze iz poslovanja, u šta najviše ulaze dugovanja prema zaposlenima, igračima i trenerima 1.579.319 evra.

Klub takođe ima i potraživanja i imovinu u visini od 772.940 evra, pa kada se to oduzme od ukupnih obaveza, dolazi se do ukupnog duga koji je nešto viši od 7,4 miliona evra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading