Otvoren košarkaški teren u ČAST Željka Rebrače

Autor:

Sport

31.08.2020

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasila se i velika legenda Crvene zvezde.

RepublikaFoto: starsport
Željko rebrača

Obnovljeni košarkaški teren u čast legendarnog centra Željka Rebrače, otvoren je danas u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu u okviru akcije kompanije Možart "Sto terena za jednu igru“.

Na otvaranju terena prisustvovale su igračke i trenerske legendne Moka Slavnić, Željko Obradović, Dejan Tomašević, Igor Rakočević, i Nikola Lončar, a otvaranje terena pozdravili su stanovnici Voždovca.

Svečanom presecanju vrpce prethodila je revijalna utakmica koju su odigrali mladi košarkaši Partizana i Torlaka.


Prisutni su imati priliku da vide medalje koje je Rebrača osvajao, uključujući olimpijsko srebro, svetske i evropske medalje, ali i da se druže i fotografišu sa legendama jugoslovenske i srpske košarke.

- Hvala komapaniji Možart na ovoj akciji. Čast mi je što je ovaj teren dobio moje ime. Nadam se da će i u budućnosti neko da izađe sa ovog terena i da bude reprezentativac - rekao je Rebrača novinarima posle otvaranja terena.

Zoran Moka Slavnić istakao je dobijanje terena po svom imenu najveće priznanje i da je jedan takav teren Rebrača zaslužio.

- Rebarac, kako smo ga zvali, imao je specifičnu ulogu u košarci i postao je poznat kao Bananamen. To je generacija koja je skoro 20 godina mlađa od mene, ali ostavili su veliki pečat - rekao je Slavnić.
 

 

Rebraču su Aleksandar Đorđević i Nebojša Ilić primetili tokom služenja vojnog roka u Novom Sadu posle čega je počeo sa nizanjem uspeha sa Partizanom.

Apsolutnu superiornost na poziciji centra cela Evropa je morala da mu prizna tokom godina provedenih u Benetonu u vreme kad je italijanska košarka bila bez premca, sa klubom iz Treviza je osvojio i Saporta kup, da bi zatim bio jedan od stubova dinastije koju je u Panatinaikosu počeo da gradi Željko Obradović.

Tamo je i drugi put postao šampion Evrope, osvajao je nacionalne titule, kup trofeje u bivšoj Jugoslaviji, Grčkoj i Italiji... Bio je i član NBA karavana - igrao je za Detroit, Atlantu, Los Anđeles Kliperse, karijeru završio u Valensiji.

U očima naše nacije uvek će biti igrač koji nam je doneo titulu prvaka sveta, dve titule prvaka Evrope, i olimpijsko srebro iz Atlante 1996.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading