Letonci odigrali za Srbiju!

Sport

07.09.2017

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Letonije obradovali su svoje, ali i srpske navijače pobedom nad Turskom 89:79 u poslednjem kolu grupe D Evropskog prvenstva u košarci.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Porzingis je zakucao Turke

Ovom pobedom Letonci su omogućili našim košarkašima da zauzmu prvo mesto u grupi i u osmini finala odu na Mađare. Ovo znači i da će naši igrači preći u, uslovno rečeno, lakšu stranu žreba na kojoj ne mogu da se sastanu sa Španijom sve do eventualnog finala.

Počelo je otvoreno sa obe strane, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a pravi šuterski obračun imali su Porzingis sa jedne, odnosno Mahmutoglu sa druge strane.

Međutim, druga četvrtina je nagovestila ono što je Turske sačekalo na kraju, pošto su Letonci tada stekli sudbonosan kapital od devet poena prednosti - 47:38.

U nastavku meča Bertans i drugovi su otišli na +14, ali su se Turci na krilima navijača i Džedija Osmana vratili na -6 i tako održali nadu za preokret i pobedu na kraju.

 

 

Pritiskali su domaćini, uspevali da priđu na posed zaostatka jednom prilikom (67:69), ali to je bilo najviše što su mogli da urade. Letonci su odoleli naletima i uspeli da se ponovo odlepe za konačnih 89:79.

Porzingis sa 28 i Blums sa 17 poena nosili su Letoniju do velike pobede, dok su se u Turskoj najviše istakli Osman sa 24 i Mahmutoglu sa 19 poena.

 

 

Ovo znači da će u nedelju 10. septembra od 15:15 naši košarkaši igrati protiv Mađarske u osmini finala, a Letonci će ići na Crnu Goru.

Ovo su svi parovi osmine finala Evropskog prvenstva u košarci:

09. septembar

Slovenija - Ukrajina

Francuska - Nemačka

Litvanija - Grčka

Finska - Italija

10. septembar

Letonija - Crna Gora

Turska - Španija

Srbija - Mađarska

Rusija - Hrvatska

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading