SELEKTOR MIRAN PRED VELIKO FINALE: Ovo nije samo duel Mesija i Mbapea

Autor:

Sport

17.12.2022

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lionel Skaloni opezan pred meč karijere.

SELEKTOR MIRAN PRED VELIKO FINALE: Ovo nije samo duel Mesija i Mbapea

Foto: Tanjug/AP,

Finale Svetskog prvenstva između Argentine i Francuske svelo se na priču o dva imena - Lionela Mesija i Kilijana Mbapea.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mesi I Mbape u dresu PSŽ-a

 

Jednoj generaciji se bliži kraj. Mundijal u Kataru poslednja je prilika za Mesija da prigrli Boginju, dok je pred Mbapeom, predvodnikom novog talasa, čitava decenija. Fudbalski svet pomalo je zanemario ostale aktere finala. Kao da Hulijan Alvarez ili Olivije Žiru ne pucaju na Zlatnu kopačku, kao da se nisu nadavali golova.

Upravo na to pokušao je da ukaže selektor Gaučosa Lionel Skaloni u najavi finala. Nisu Trikolori jedan čovek, ali zasigurno će zaustavljanje Kilijana Mbapea biti u fokusu argentinske odbrane.

- Zaustaviti Mbapea je više timski posao, nego individualni. I ne samo Mbapea. Činjenica je da je on dobar igrač, ali osim njega Francuska ima i druge koji ga snabdevaju loptama i rade odličan posao. On je i dalje mlad, nastaviće da se razvija i usavršava, oko toga ne postoji sumnja - rekao je Lionel Skaloni na konferenciji uoči finala Mundijala i dodao:

- Sutrašnja utakmica nije samo duel Mesija i Mbapea, to je utakmica između Argentine i Francuske. Ne dva čoveka. Oba tima imaju mnoštvo igrača koji mogu da odluče meč, ne samo njih dvojica. Leo je dobro i nadamo se da će doneti prevagu na našu stranu. Sve što želimo je da podignemo trofej.

Bolji oproštaj od Argentine ne može da poželi Lionel Mesi. Ali, i Anhel di Marija kome će ovo biti poslednji Mundijal.

- Spremamo utakmicu na osnovu onoga kako ćemo mi igrati, ali i na osnovu onoga kako mislimo da će oni. A, što se tiče Mesija… Nadamo se da ćemo ako je to Leova poslednja utakmica osvojiti Svetsko prvenstvo. Ima li boljeg scenarija od oproštaja sa trofejem Svetskog prvenstva?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading