UŽASNA NEOPREZNOST: Eriksenova KOBNA GREŠKA koštala Dance ELIMINACIJE sa Mundijala!

Autor:

Sport

13.12.2022

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanci "prepisali" za osminu finala.

UŽASNA NEOPREZNOST: Eriksenova KOBNA GREŠKA koštala Dance ELIMINACIJE sa Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Kristijan Eriksen

Fudbaleri Australije trijumfom nad Danskom rezultatom 1:0 obezbedili su plasman u osminu finala Mundijala u Kataru, a pobedu "Kengura" obeležila je kontroverza koja je otkrivena nekoliko dana po završetku utakmice.

Naime, Dancima je bila potrebna pobeda kako bi prošli u nokaut fazu, a budući da su u 70. minutu gubili sa 1:0 selektor je odlučio da u igru uvede dva ofanzivna igrača.

Reč je o Kornelijusu i Skovu Olsenu, koji je papirić sa instrukcijama danskog kormilara predao kapitenu Danaca Kristijanu Eriksenu. Pročitavši ga, ofanzivni vezista je papir bacio na travu, a "pokupio" ga je as rivala Djuk, koji ga je odneo do svog selektora.

 

 

Strateg "Kengura" je uvideo da se sprema totalna ofanziva Danske, u igru je uveo još jednog štopera, uz pomoć kojeg su Australijanci "zatvorili" utakmicu. Ovaj detalj privukao je ogromnu pažnju na društvenim mrežama, a neporeznost Eriksena, po mnogima, je Dance koštala osmine finala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Slavlje Australijanaca

Podsetimo, reprezentacija sa najmanjeg kontinenta je zaustavljena od strane Argentine već na prvom stepeniku nokaut faze SP porazom od 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading