FIFA DONELA ŠOKANTNU ODLUKU: Kraj snova - legenda SUSPENDOVANA do kraja Mundijala!

Autor:

Sport

12.12.2022

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrtfinalni susret mu je došao glave.

FIFA DONELA ŠOKANTNU ODLUKU: Kraj snova - legenda SUSPENDOVANA do kraja Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Antonio Lahoz

Antonio Lahoz, čuveni španski sudija, suspendovan je do kraja Svetskog prvenstva u Kataru nakon četvrtfinalne utakmice između Argentine i Holandije, čime je njegov san o deljenju pravde u finalu Mundijala završen.

"Gaučosi" i "lale" su odigrali jedan od najuzbudljivijih mečeva u Kataru, ali i generalno na prvenstvima sveta, a na kraju su, posle boljeg izvođenja penala, dalje prošli Argentinci, iako je psihološka prednost bila na strani evropske selekcije, nakon što je Veghorst doneo izjednačenje u 11. minutu nadoknade.

Foto: Tanjug/AP

Trenutak kada Veghorst postiiže gol za 2:2

U centru pažnje se na tom meču našao i Lahoz, koji je na ovom susretu podelio čak 18 žutih kartona. Na njegovo suđenje se žalio Van Gal, ali i Emi Martinez i Lionel Mesi, koji je bio posebno oštar u kritikama.

Ovaj meč nije trebalo ovako da se završi. Ne želim da pričam o sudijama jer će da me kazne, ali ljudi su videli šta se desilo. Plašili smo se ovoga pre meča jer znamo ko je on. Mislim da FIFA mora da pregleda ovo, ne možete ovakvog sudiju stavljati da sudi ovako velike mečeve – izjavio je kapiten Argentine.

Foto: Tanjug/AP

Prvokacija Lea Mesija posle kraja utakmice

Iako su mnogi očekivali kazne za fudbalere Argentine, jer svi znaju koliko FIFA ne voli da se suđenje komentariše, na kraju je suspenziju popio samo španski arbitar. Odlučeno je da se Antonio Laoz pošalje kući u Španiju i da se isključi iz konkurencije za finale, iako je pred početak takmičenja važio za jednog od favorita da dobije tu privilegiju.

Čini se da će se Mesi i Martinez izvući dalje sa uvredljivim komentarima, a pravo bi pitanje bilo da li bi FIFA tako reagovala i da je u pitanju neka manje poznata selekcija.

Argentina se na kraju plasirala dalje, a u polufinalu ih čeka okršaj sa Hrvatskom, koji je na programu u utorak od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
VIDELO SE SVE

12.12.2022 13:43

MESI BIO U PRAVU 100 % ! SUDIJA LOPUZA !

Tisa

12.12.2022 16:13

Tu ništa nije šokantno, sve po zasluzi.

Jovanovic Aleksandar

12.12.2022 17:27

Da je sudio kako treba Mesi bi dobio 5 zutih kartona, odakle mu pravo da ON komentarise