VELIKI PROBLEM za Argentinu - Hrvatska blizu finala SP?

Autor:

Sport

12.12.2022

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo im svakako ne ide na ruku.

VELIKI PROBLEM za Argentinu - Hrvatska blizu finala SP?

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Argentine i Hrvatske sastaće se u utorak, 13. decembra, u 20 časova, u prvom polufinalnom meču na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Argentinci su plasman među četiri najbolje selekcije izborili nakon pravog trilera i pobede na penale protiv Holandije, a ništa manje neizvesno nije bilo ni u susretu Brazila i Hrvatske, koji je na kraju pripao našim susedima, takođe posle izvođenja jedanaesteraca.

Ono što je interesantno je da su se ove dve selekcije sastale na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, a tada su Hrvati savladali Argentince sa ubedljivih 3:0, čime su ih poslali u težu stranu žreba, što su "Gaučosi" platili odmah u osmini finala, porazom protiv Francuske sa 4:3.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gol Rakitića za 3:0 protiv Argentine na SP 2018. godine

Na poluvremenu te utakmice nije bilo pogodaka, a onda je krenula prava raspodija Hrvatske. Rebić je u 53. doneo "kockastima" prednost, na 2:0 je povisio Modrić u 80. minutu, a konačan rezultat susreta je u prvom minutu nadoknade postavio Ivan Rakitić.

Iako rezultat ovog meča ne mora ništa da znači, jasno je da će svi akteri imati u glavi taj rezultat, pa će šanse Hrvatske za prolaz dalje biti znatno veće od onih koje im trenutno daju bukmejkeri, koji favorizuju selekciju iz Južne Amerike.

U meču drugog polufinala, koje će biti odigrano u sredu, sastaće se reprezentacije Maroka i Francuske, a veliko finale je zakazano za 18. decembar, a biće odigrano na stadionu "Lusail".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading