SUROVO ISKREN: Pavlović progovorio o svemu što se događalo u Kataru

Autor:

Sport

10.12.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od popularnog Kalabe se očekuju velika dela.

SUROVO ISKREN: Pavlović progovorio o svemu što se događalo u Kataru

Foto: Starsport

Mladi štoper Strahinja Pavlović je bio jedna od retkih svetlih tačaka fudbalske reprezentacije Srbije u Kataru. Pored gola protiv Kameruna, odigrao je jako dobro i ostale mečeve. U intervjuu za "Žurnal" osvrnuo se na kompletan nastup Orlova.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović na treningu reprezentacije Srbije

 

I pored poraza, Pavlović na pitanje da li je Švajcarska stvarno bolji tim od Srbije odgovara:

- Ne! Jedino... bili su organizovaniji i igrali su u pojedinim trenucima pametnije. Poenta! Imaju kontinuitet, više od deceniju i pobede nad Španijom u istom sistemu. I na prošlom EP su prošli grupu - objašnjava Strahinja.

O utakmici sa Brazilom...

- Protiv Brazilaca potrebno je da imate sreće. Ako se neko otvori, lako rešavaju. Da li bih nešto uradio drugačije? Nisam siguran. Počeli smo motivisano, čvrsto, sa mnogo duela i faulova, nismo dozvoljavali da nas ugrožavaju previše. Međutim, u drugom poluvremenu pali smo fizički. Teško je trčati 90 minuta dok protivnik drži loptu.

Možda najviše od svega boli remi sa Kamerunom (3:3), kada je Srbija vodila 3:1.

- Možda je po preokretu protiv Kameruna trebalo da se povučemo, na 2:1 protiv Švajcarske takođe. Stvar iskustva, nedostaje nam kontinuitet velikih takmičenja, da spojimo Svetsko i Evropsko prvenstvo nekoliko puta. Uveren sam da bismo u tom slučaju za dve godine mogli da napravimo bolji rezultat.

Priznaje na kraju i Pavlović da je očekivao mnogo bolji rezultat – četvrtfinale.

- Jesam, cilj je bio da se prođe grupa, bio sam ubeđen da možemo, ali... Tih 10 minuta protiv Kameruna okrenulo je stvari. Imamo tim za četvrtfinale, bar za nokaut fazu, međutim, nekad mora mnogo stvari da se poklopi. U nekim situacijama nismo bili skoncentrisani, dobro stajali... Tačno, igrali smo lep, napadački fudbal, na žalost uz mnogo taktičkih grešaka. Nedopustivo na tom nivou - zaključuje rezime Strahinja Pavlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading