PRESELI SU IM! Švajcarci OSULI PALJBU na porodicu Džaka: Spominjali Ragipa, Granita, HAPŠENJE na Kosovu i hvatanje za MEĐUNOŽJE!

Autor:

Sport

08.12.2022

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta im je više!

PRESELI SU IM! Švajcarci OSULI PALJBU na porodicu Džaka: Spominjali Ragipa, Granita, HAPŠENJE na Kosovu i hvatanje za MEĐUNOŽJE!

Foto: Tanjug/AP

Granit Džaka

Fudbalska reprezentacija Švajcarske neslavno je završila Svetsko prvenstvo.

Posle pobede protiv Srbije (3:2) i prolaska grupe, tamošnji mediji nadali su se uspehu, ali je Portugal srušio apsolutno sve snove ove ekipe. Slavila je četa Fernanda Santoša sa 6:1 i harmonija u Švajcarskoj krenula je da puca.

Prvi su se na udaru našli provokatori Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, a pošto se Džakin otac, Ragip, uključio u jednu emisiju, te vređao i pretio novinarki, mediji u Švajcarskoj su osuli paljbu po celoj porodici.

Republika

Foto: Starsport

Granit Džaka

 

Štefi Buhli, glavna u ednica "Blik Sporta" komentarisala je ovaj sraman napad:

- Ispad je potpuno emocionalan i vođen impulsima. Ponašanje Ragipa Džake bilo je van svakog kompasa. Veoma je emotivan, ali ono što je najžalosnije, gledajući iz švajcarske perspektive jeste tajming. Dva dana pre utakmice 1/8 finala stvorili su se smetnja, bura i nemir. Tajming ne može biti nepovoljniji. Ovim izjavama Ragip Džaka šteti sinu, ali i u najširem smislu šteti celom švajcarskom timu. To je zapravo samopovređivanje, ovo ubacivanje u tok-šou i vređanje novinarke, isto kao što je to uradio i njegov sin hvatanjem za međunožje protiv Srbije - rekla je Buhli u emisiji Blika posvećenoj debaklu Švajcaraca u 1/8 finala Mundijala.

Republika

Foto: Starsport

Granit Džaka

 

Kasnije se na sve ovo nadovezala sledećim rečima:

Ne postoji stopostotna samokontrola, možete pokušati da stavite celu stvar u kontekst animoziteta prema Srbima. Granitov ispad je uzrokovan provokacijama kojima je bio izložen na stadionu i na društvenim mrežama. Morao je da sluša neverovatnu količinu uvreda za koje se ne bih usudila da ih ponovim. Džakin otac je bio hapšen na Kosovu, sve to stoji. Neverovatno je patio za to vreme, nosi ga kao ranac kroz život i zbog toga je veoma sklon sumanutoj emocionalnosti, što je u ovom trenutku teško razumeti nama kao spoljnim posmatračima. Nemoguće je da Fudbalski savez kontroliše takve faktore. Najvažniji faktor o kojem raspravljamo u uredništvu je da li je to priča ili ne. Odlučili smo da je to zaista tema, jer taj momak nosi kapitensku traku reprezentacije Švajcarske - zaključila je Buhli.

Dakle, porodica Džaka je presela i Švajcarcima, a kada se sve sabere i oduzme - bilo je pitanje vremena kada će se tako nešto desiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading