NIKO MI NIJE DIKTIRAO SPISAK! Piksi OTVORIO KARTE - nezapamćeno u srpskom fudbalu!

Autor:

Sport

05.12.2022

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije se obraća javnosti iz "kuće fudbala" u Staroj Pazovi.

NIKO MI NIJE DIKTIRAO SPISAK! Piksi OTVORIO KARTE - nezapamćeno u srpskom fudbalu!

Foto: Starsport

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odlučio je da se obrati novinarima posle ispadanja u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

Stojković je, između ostalog upitan, da li je razmišljao da pozove neke druge igrače, umesto povređenih nosilaca igre, a odgovor je bio jasan - želeo je i nadao se najboljima u Kataru.

Bilo je razmišljanja na tu temu, niko ovde nije rezervisao mesto u timu. Po nekim prognozama, da će biti sve u redu, da će se sve učiniti da budemo spremni, odlučili smo se za ovaj sastav. Samo da napomenem. Lista od 26 fudbalera se nije pravila u kancelarijama, nije se gledao interes nekoga. Lista je napravljena trezveno, hladne glave. Igrači koji su izneli teret kvalifikacija. Niko nije imao primedbu, što se prvi put dešava u istoriji našeg fudbala. Uvek je bilo spoljnih faktora koji utiču na listu. Ja sam neko ko ima svoj stav i njega teško menja. Nemam grižu savesti da sam se o nekoga ogrešio, niti da sam ubacio nekoga na nečiju želju. Veliki uspeh smo napravili, uspeh za koji ćemo biti svesni za 10-15 godina, da se nađemo na Svetskom prvenstvu. Kasnije što se dešavalo u Ligi nacija, takođe - naveo je Piksi, a potom je dodao:

Mi smo možda mogli da prođemo grupu, ali kasnije ne bismo ništa uradili. Ne bih to javno rekao, ali nismo imali snage da napravimo duži korak od toga. Razume da hoće neko da predstavi da je sve crno, ali to ne dam. Nije crno, ne bih sedeo ovde da se osećam osramoćeno, bezvredno, onako poraženo. Jesmo izgubili, ali nismo poraženi. I te kako koračamo uzdignute glave. Ovo će biti dobro iskustvo iz kojeg ćemo da izvučemo pouke - podvukao je selektor Srbije.

Podsetimo da su "Orlovi" takmičenje u grupi G okončali sa jednim osvojenim bodom, a porazi od Brazila i Švajcarske koštali su ih plasmana u osminu finala Mundijala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading