MURAT PRETI SRBIJI: Spomenuo je POLITIKU, pa otkrio da li će Šaćiri IGRATI!

Autor:

Sport

01.12.2022

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muči ga još jedan veliki problem.

MURAT PRETI SRBIJI: Spomenuo je POLITIKU, pa otkrio da li će Šaćiri IGRATI!

Foto: Tanjug/AP

Murat Jakin

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20 časova igra meč odluke u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

Protivnik "Orlova" biće Švajcarska i četi Dragana Stojkovića Piksija odgovara samo pobeda kako bi se plasirala u narednu rundu.

Selektor Srbije istakao je da tim u odličnom raspoloženju dočekuje ovaj meč, govorio je i o potencijalnoj formaciji, a nije naseo na provokaciju novinara iz Poljske.

Malo posle našeg selektora, konferenciju za medije održali su i Švajcarci. Govorili su selektor Murat Jakin i defanzivac Manuel Akanđi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri

 

Zanimljivo je da se na konferenciji nije pojavio golman Jan Zomer i to - zbog prehlade:

Zapravo, golman Jan Somer (33) bio je prijavljen za medijsku konferenciju u Dohi. Ali ne uspeva da se izbori sa simptomima prehlade i, kao Niko Elvedi (26), preskače trening. Dakle, umesto njega, Akanđi izlazi pred medije - pisao je Bild pred start konferencije.

Otkrio je to potom i selektor Murat Jakin:

Šaćiri i Okafor su spremni da igraju sutra. Jan Somer i Niko Elvedi su se prehladili, ali će obojica sutra biti spremni. Imamo dosta šansi protiv Kameruna i nismo postigli golove. Sutra će biti potpuno druga utakmica. Ali dobićemo svoje šanse i želimo da igramo još hrabrije u napadu. Uveren sam da ćemo biti efikasniji - rekao je Jakin, pa zapretio "Orlovima" da će igrati veoma agresivno:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri

 

- Sutra će biti važno da igramo dominantno, da igramo svoju igru i da dobrim, ubedljivim učinkom izborimo nokaut fazu. Moramo da držimo emocije pod kontrolom. Moramo da se trudimo da bi ušli u osminu finala. Neće nam Srbi olakšati, ali imamo kvalitet. Moramo da se borimo.

Srbi su rekli da treba da se fokusiramo na fudbal, ali šta god da se dogodi, videli smo zastavu Kosovo je Srbija u svlačionici Srbije, u Rusiji proslavu Šaćirija i Džake, ima li sugestija štaba kako izbegnuti to na terenu?

- Švajcarski savez, predsednici i svi smo se sreli i pričali još u aprilu psole žreba da ćemo samo o sportu da pričamo, to važi samo i za igrače, posebno za igrače koje ste pomenuli, ne smemo da dozvolimo da išta drugo utiče na utakmicu - istakao je Murat Jakin.

Akanđi je govorio o političkom aspektu ovog meča kao i o prošlosti. 

- Utakmica iz 2018. neće uticati na nas. Naš cilj su tri boda i na to ćemo se fokusirati.

Murat Jakin sa respektom je kasnije govorio o Piksijevoj četi. 

- Srbi imaju pojedinačno veoma jake igrače. Ne mogu da izdvojim nijednog. Moramo da se fokusiramo na našu igru. Želimo da stavimo protivnika pod pritisak i da igramo našim snagama. O političkoj temi se često razgovaralo. Reč je o fudbalu, poštovanje jednih prema drugima je veliko. Želimo da pokažemo dobar fudbal, sve ostalo ignorišemo. Želimo da budemo ponosni i srećni, sve ostalo prepuštamo drugim ljudima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Murat Jakin

 

Ali isto tako, Jakin veruje u svoj tim.

- Naš tim je dovoljno iskusan i zreo. Igrali smo i protiv ekipa sa bekovskom trojkom u kvalifikacijama, to smo imali dovoljno često. Neće biti iznenađenja. Važno je da mi preuzmemo kontrolu nad igrom. Ne možemo da utičemo na to kako se protivnik ponaša. Ne želimo da se previše koncentrišemo na protivnika. Naravno da znamo da imaju jake napadače. Ali želimo da budemo ofanzivno hrabriji i aktivniji. Zato tražim više od poslednje utakmice.

Akanđi već vidi sebe u osmini finala. 

- Dovoljno sam samouveren da kažem svojim saigračima iz Mančester sitija da ih čekamo u osmini finala. Naš stav će biti da dobijemo tri boda. Kao u svakoj utakmici. Ali bićemo pametni i nećemo sve 'bacati' napred. Ipak, sigurno ćemo igrati na pobedu. Meni je svejedno da li će igrati Mitrović ili Vlahović. Ne mogu to da izaberem. Pokazaću svoj najbolji mogući učinak. Videćemo sutra ko će dominirati u igri. Naravno da ćemo mi pokušati da to uradimo. Ali to ćemo videti tek sutra. Ali mislim da smo bolji tim što se tiče fudbala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Manuel Akanđi

 

Govorio je igrač Mančester sitija i o klimi na stadionima, pošto se mnogi žale na prehlade.

- I mene je to malo uhvatilio u utakmici sa Brazilom. Nos mi je bio malo zapušen, grlo me je bolelo, i glavobolja je bila tu. Morate se naviknuti na to. Ali temperatura na stadionima je prijatna za igranje.

Utakmica između Srbije i Švajcarske na programu je u petak od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading