MAĐIONIČAR SA LOPTOM: Kejn ispisao ISTORIJU na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Autor:

Sport

29.11.2022

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatne brojke.

MAĐIONIČAR SA LOPTOM: Kejn ispisao ISTORIJU na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn

Fudbaleri Engleske plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, nakon što su osvojili sedam bodova u tri odigrana kola.

Kapiten Gordog albiona Hari Kejn nije postigao niti jedan gol na Mundijalu, ali je zato trenutno najbolji asistent Svetskog prvenstva.

Fudbaler Totenhema je sakupio tri asistencije, dve u meču protiv Irana i jednu na utakmici protiv Velsa u poslednjem kolu grupe B.

On je tako postao tek drugi Englez u istoriji kome je to pošlo za rukom, a pre njega to je uspeo samo legendarni Dejvid Bekam na SP u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dejvid Bekam

Kejn je, takođe, i jedini fudbaler svoje reprezentacije u istoriji koji je do brojke od tri asistencije stigao već posle grupne faze.

Ono što je zanimljivo, jeste da je na prethodnom Mundijalu u Rusiji 19 fudbalera podelilo titulu najboljeg asistenta turnira sa svega dva dodavanja za gol, a centarfor Totenham već sad ima jednu asistenciju više nego svi oni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading