PIKSI IH SMIRIVAO NA TERENU! Lider reprezentacije pljunuo vezistu, naš tim se raspao.... (VIDEO)

Autor:

Sport

26.11.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal o kome se priča!

PIKSI IH SMIRIVAO NA TERENU! Lider reprezentacije pljunuo vezistu, naš tim se raspao.... (VIDEO)

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Prošlo je 24 godine od Mundijala u Francuskoj 1998! Naša selekcija pod imenom SR Jugoslavija otisnula se u Pariz gde se našla u istoj grupi sa selekcijama Nemačke, Irana i SAD-a.

Irance i Amerikance smo srušili sa minimalnih 1:0, ali smo protiv Nemaca ispustili prednost od 2:0 i samim tim duel sa Meksikom u osmini finala. Ovako, raspali smo se protiv "pancera" i otišli na Holandiju koja nas je uz dosta sreće i promašen penal Predraga Mijatovića eliminisala sa Mundijala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

Meč protiv Nemaca bio je ključan, a naš tim je do sredine drugog dela igrao kao budući šampion sveta. Vodili smo sa 2:0 golovima Mijatovića i Piksija, međutim, "švabe" su zahvalujući autogolu Mihajlovića i pogotku legendarnog Olivera Birofa iščupali remi i poslali nas na Holandiju.

Taj duel, 21. juna 1998. godine u Lensu, ostao je upamćen i po skandalu kada je Siniša Mihajlović pljunuo borbenog vezistu Nemaca, Jensa Jeremisa, a sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, umešao se i iskusno smirio tu situaciju.

Ipak i pored toga, naša selekcija je polako krenula da se raspada nakon 2:2 sa Nemcima...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading