OCENE: Vanja jedini odigrao na nivou, Mitrović i društvo ZAKAZALI, a on je POSEBNO podbacio!

Autor:

Sport

24.11.2022

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gore od ovog teško da može.

OCENE: Vanja jedini odigrao na nivou, Mitrović i društvo ZAKAZALI, a on je POSEBNO podbacio!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije doživeli su poraz na startu prvenstva od Brazila, koji je slavio sa 2:0.

Orlovi su sa mnogo očekivanja otišli u Katar, ali u prvom meču apsolutno ništa dobro nisu pokazali.

Krenimo redom, od golmana, pa do napada.

Vanja Milinković-Savić 7.5 - Golman Srbije bio je ubedljivo najbolji akter meča i jedini koji je pružio partiju kakva se od njega očekivala. Visoki čuvar mreže je glavni razlog zbog kojeg Srbija nije doživela pravi debakl. Utakmicu je završio sa čak osam odbrana, od kojih su neke bile fantastične. Šteta što saigrači nisu ispratili njegovu dobru igru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vanja Milinković-Savić

Miloš Veljković 5 - Najslabiji deo slabe odbrane Srbije u duelu protiv Brazila. Imao je mnogo grešaka u svim segmentima igre, a kod drugog gola Rišarlisona mirno je posmatrao napadača Totenhema kako postiže gol. Meč za zaborav za fudbalera Verdera.

Strahinja Pavlović 6 - Fudbaler Salcburga je prestrogo dobio žuti karton u uvodnim minutima meča, ali mu to nije smanjilo agresivnost. Nekoliko puta je sjajno interevenisao u odsudnim trenucima. Ipak, imao je i nekoliko grešaka, a čini se da se i kod prvog gola Rišarilisona loše postavio. Sve u svemu prosečna partija nekadašnjeg štopera Partizana.

Nikola Milenković 5.5 - Sem dve ukradene lopte na polovini Brazila štoper Fiorentine se nije previše dobro pokazao. Pravio je mnogo grešaka, baš kao i ostale kolege iz odbrane. U nekim trenucima delovao je i preplašeno, nadamo se da će u narednim mečevima u grupi biti dosta bolji.

Andrija Živković 5 - Igrao je na poziciji desnog ving-beka, ali je pružio katastrofalnu partjiu. Nije ga bilo niti u odbrani, niti u napadu. Sve što je mogao loše da uradi, uradio je, a kada je i imao po neku priliku da se pokaže u napadu, to nije iskoristio. Izmenjen je u 57. minutu što dovoljno govori o njegovoj partiji.

Filip Mladenović 5.5 - Zamenio je nedovoljno spremnog Filipa Kostića, ali nije uspeo da pruži partiju kakva se od njega očekivala. U napadu sem jednog centaršuta i pokušaja glavom nije uradio ništa. Bio je malo bolji od kolege sa druge strane.

Saša Lukić 6.5 - Jedini fudbaler Srbije, uz Vanju Milinkovića-Savića koji je zaslužio prelaznu ocenu. Bivši vezista Partizana je bio neprelazan, nekoliko puta je sjajno startovao i presekao nekoliko opasnih napada Brazilaca. Bio je sigurniji i u pasu od svojih kolega, ali nije mogao sve sam. Zamenjen je u 66. minutu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Saša Lukić i Nejmar

Nemanja Gudelj 5 - Možda i najgori igrač u veznom redu Srbije. Apsolutno ništa dobro nije uradio, grešio je često, bio loš u dodavanju, još gori u defanzivnom postavljanju. Selektor Stojković ga je spasao time što ga je izveo iz igre. Definitivno je bio najgori fudbaler Orlova.

Dušan Tadić 5.5 - Kapiten Srbije nije uspeo da nametne svoju igru, a ruku na srce imao je i veoma malo mogućnosti za tako nešto. Utopio se u sivilo ostatka tima, i sem nekoliko dobrih poteza u prvom poluvremenu, maltene se nije ni video na terenu.

Sergej Milinković-Savić 6 - Trudio se vezista Lacija koliko je mogao, imao je nekoliko lucidnih poteza, a mogao je i bolje da reaguje posle kornera u šesnaestercu rivala. Nije bio loš kao neki njegovi saigrači, ali je pružio partiju daleko ispod svojih mogućnosti.

Aleksandar Mitrović 5 - Jedna od lošijih partija napadača Fulama u dresu reprezentacije. U napadu potpuno odsečen od ostatka tima, dok se u odbranu često nije ni vraćao. Gubio je maltene sve duele sa odbrambenim fudbalerima Brazila, a sigurno je na takvu partiju uticala i povreda koju je imao pre dolaska u Dohu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nevidljiv... Aleksandar Mitrović

Rezerve:

Ivan Ilić 5.5 (od 57. minuta) - Vezista Verone je na terenu zamenio indisponiranog Gudelja, pružio je bolju partiju od kolege iz Sevije, ali je i to bilo daleko od onoga što on može i mora.

Nemanja Radonjić 5.5 (od 57. minuta) - Ušao je u igru umesto očajnog Živkovića i pokazao je dosta više od njega, ali to nije bilo dovoljno da se nešto više uradi. Imao je nekoliko dobrih prodora, ali više od toga nije mogao.

Darko Lazović 5 (od 66. minuta) - Loša partija bivšeg fudbalera Crvene zvezde. Nije imao niti jedan dobar potez na ovom duelu, meč za zaborav.

Dušan Vlahović 5 (od 66. minuta) - Apsolutno ništa nije uradio napadač Juventusa na ovom meču, osim što se umalo sam nije povredio na kraju utakmice. Katastrofalna partija...

Nemanja Maksimović (od 83. minuta) - Kratko vremena proveo na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
sramota

24.11.2022 22:34

sram vas bilo vredjate vi igrace seljacine bolesne nije vam ovo iran pa da se tako lako dobije

Milan

24.11.2022 22:44

Dragi igrači cilj fudlalskr igre je dati gol protivniku! Brazil vam nije dozvolio da uputite ni jedan udaac na gol! Bili ste smešni a i oni su šeprtljali! Utakmica je bila tuga, jalova! Odim vas drugu reprezentaciju nemamo idemo dalje i malo više žara i volje, za pobedom!