SRBIN DEBITUJE NA SP: Četiri utakmice danas - Mesi kreće po BOGINJU!

Autor:

Sport

22.11.2022

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas su na programu Svetskog prvenstva u Kataru nove četiri utakmice.

SRBIN DEBITUJE NA SP: Četiri utakmice danas - Mesi kreće po BOGINJU!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Program trećeg dana Mundijala otvaraju Argentina i Saudijska Arabija, koje će od 11 sati izaći na teren u Dohi.

Sve oči javnosti će biti uperena u Lionela Mesija, koji je juče izjavio da će mu ovo biti poslednji Mundijal, a samim tim i finalna šansa da dođe do jedinog trofeja koji mu u karijeri nedostaje. Za početak su dobili protivnika po meri, Saudijci su među slabijim učesnicima ovog turnira, pa bi sve osim sigurne pobede Argentine bilo iznenađenje.

Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru će biti poslednje za Lionela Mesija

Program se nastavlja tri sata kasnije, kada će u 14 časova na teren Danska i Tunis.

Danci su jedno od potencijalnih iznenađenja ovog prvenstva, prošle godine su bili na korak velikog finala EURA, pa od skandinavske selekcije možemo dosta očekivati. Tunis može biti tvrd orah, ali očekuje se pobeda Danske na samom startu prvenstva.

Za 17 časova je zakazan meč Meksika i Poljske, makar na papiru, najneizvensiji meč dana.

U grupi C je Argentina izraziti favorit, a objektivno se drugi učesnik osmine finala traži između ove dve ekipe, pa je jasno da je ulog veliki. Meksiko je u ovom veku nekoliko puta prolazio grupnu fazu, dok Poljaci znaju da razočaraju, kao 2018. u Rusiji, ali nas svakako očekuje vrlo izjednačen duel, u koji će možda obe selekcije pristupiti ziheraški.

Za kraj, od 20 časova, Mundijal počinje i za aktulene šampione, pošto će Francuska odmeriti snage sa Australijom.

Foto: Tanjug/AP

Francuska je znatno oslabljena u Kataru

Francuzi su pretrpeli nekoliko pehova pred turnir, od ranije nema Pola Pogbe i Ngola Kantea, povredio se Nkunku, a za njim i Karim Benzema, pa je jasno da "galske petlove" očekuje paklen posao ukoliko žele da ponove uspeh. Na startu ih čekaju Australijanci, predvođeni Milošem Degenekom, fudbalerom srpskog porekla, koji će pokušati da Francuzima zagorčaju život na startu.

Foto: Tanjug/AP

Miloš Degenek nastupa za Australiju

Do sada su odigrane četiri utakmice na ovom prvenstvu, a pobede su upisali Ekvador, Engleska i Holandija, dok su Vels i SAD podelili bodove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading