"ORLOVI" SLOŽNI PRED BRAZIL: Sada je drugačije nego prošli put!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

21.11.2022

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Srbije znaju kako protiv jedne od najboljih selekcija planete.

"ORLOVI" SLOŽNI PRED BRAZIL: Sada je drugačije nego prošli put!

Foto: Republika.Rs/ Dražen Ostojić

Nikola Milenković i Darko Lazović na konferenciji pred Srbija - Brazil

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak počinje svoj put na Svetskom prvenstvu.

Republika
 

Meč će početi u 20 časova, a pred ovaj duel za medije su govorili Nikola Milenković i Darko Lazović.

Reprezentativci Srbije poštuju Brazilce:

Napravili smo dosta dobre rezultate u Ligi nacija, ali Svetsko prvenstvo je drugačije od svega, ali treba da gledamo u nas i idemo na pobedu. Respektujemo Brazil kao jednog od glavnih konkurenata za osvajanje titule i nadamo se najboljem -rekao je Darko Lazović.

- Brazil ima sjajne igrače na svakoj poziciji, ne samo Nejmara, mislim da na svim pozicijama imaju top igrače u top klubovima, ali kao što sam rekao treba da ih respektujemo. Nemamo strah ni od koga, zavisimo samo od nas - dodao je Milenković.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Milenković

 

Centralna figura Brazila je Nejmar:

Ne zavisi sve od Nejmara. Jeste jedan od najboljih igrača na svetu i sigurno da je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, ali mislim da možemo da ostvarimo povoljan rezultat - dodao je Lazović.

Da li i Brazilci možda strahuju od Srbije?

Strah je možda gruba reč, ali sigurno da nas poštuju i da će maksimalno ozbiljno spremiti utakmicu. Voleo bih da nas potcene i dugo ga nisu osvojili i čekaju to zlato. Mislim da se mi dosta pitamo - rekao je Darko Lazović u prvom obraćanju srpskim novinarima.

Prvobitni cilj je - prolazak grupne faze:

Mislim da je primarni cilj prolazak grupe i ne treba ići mnogo daleko nego biti fokusiran na utakmice koje slede. Neće biti lako, grupa nam je teša, ali moramo da damo naš maksimum da učinimo naš narod ponosnim i srećnim, siguran sam da će svaki pojedinac iz ekipe dati sve od sebe - rekao je Milenković.

- Ne treba se opterećivati i davati obećanja, ali verujem u nas i naš kvalitet i da nastavimo sve od kada je Piksi ovde. Kao što je rekao Bleki, ali prvo da razmišljamo o Brazilu - dodao je Lazović.

Republika

Foto: Starsport

Darko Lazović

 

Mogu "Orlovi" do pobede protiv Brazilaca:

Prošli put smo morali da pobedimo da bismo prošli dalje. Nije bilo nimalo prijatno, sada je drugačija situacija i sve može da se desi. Verujemo da našom organizacijom igre možemo da pomrsimo situaciju u grupi i sigurno da će biti teško, ali s našom organizacijom. Individualni kvalitet je izražen i imaju ozbiljne uloge u klubovima, ali sigurno imaju mana - složni su Milenković i Lazović.

Smatraju naši fudbaleri da nisu potcenjeni:

Generalno je veliki kvalitet u napadu i nije čudno što pričaju o napadačima. Imamo kvalitet tamo i svi jednim potezom mogu da naprave problem. Ne osećamo se potcenjeno i moramo da budemo na maksimalnoj visini zadatka i što se toga tiče ne obraćamo pažnju - rekao je Milenković.

Da li "Orlove" remete priče o polufinalu i finalu?

- Ne nervira nas. Mi smo fokusirani na ono što je između nas i to nas ne remeti - istakao je Milenković.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Milenković

 

Dotakao se i Lazović pritisaka, ali i pozicije na kojoj će igrati:

Što se tiče nas, ne obraćamo pažnju na bilo šta nego moramo da igramo što je bolje moguće. Što se mene tiče, meni imponuje što se vratila vera u reprezentaciju da se dosta očekuje od nas i nadamo se da ćemo koliko-toliko uspeti da obradujemo naciju. Znate da fudbaleri nisu pravili neke rezultate, tako da možemo dosta da doguramo bez nekog opterećenja. Uspeh je i pojava ovde - rekao je Lazović.

Republika

Foto: Starsport

Darko Lazović

 

- Levo ili desno? Čast mi je što sam u ovim godinama prvi put na Svetskom prvenstvu i san je svakog dečaka koji igra fudbal, samo pozitivne stvari se dešavaju. Što se tiče pozicije, svejedno mi je - dodao je fudbaler Srbije.

Milenković ipak oseća malo pritiska pred Brazil:

- Svi ćemo biti pod pritiskom. Na svim pozicijama imaju dobre igrače i svi moramo da budemo maksimalno spremni, moramo da budemo spremni važnosti.

Za kraj, dotakli su se i čuvene društvene igre "Mafija":

Kada sam bio na Svetskom prvenstvu pre četiri godine pripreme su bile duže i to je bio lep deo. Samo da vreme leti i svakim danom je utakmica sve bliži. Ne prolazi vreme sporo. Provodimo slobodno vreme tako što igramo Mafiju i gledamo utakmice - poručio je Milenković.

- Jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo i kao što je Bleki rekao - čim je prošlo prvenstvo odmah je počelo i svi zajedno provodimo vreme, što je odraz reprezentacije - zaključio je Lazović.

Po završetku konferencije "Orlovi" su se zaputili na teren kako bi odradili trening.

Republika

Foto: Republika.Rs/ Dražen Ostojić

Reprezentativci Srbije na treningu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading