RONALDO MISTERIOZAN: Videćemo dvojicu NAJVEĆIH zajedno na okupu?

Autor:

Sport

18.11.2022

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šuškanja o Kristijanu Ronaldu i Leu Mesiju u istoj ekipi su sve jača.

RONALDO MISTERIOZAN: Videćemo dvojicu NAJVEĆIH zajedno na okupu?

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/AP

Kao bomba je odjeknuo intervju u kojem je Kristijano Ronaldo otvorio dušu i progovorio o svemu što ga muči, a vezano je za Mančester Junajted. Svakodnevno izviru novi detalji priče koja je digla na noge fudbalski svet, a sada je progovrio i o velikom rivalu Lionelu Mesiju

Jedan od najboljih napadača svih vremena je tri minuta pre kraja utakmice sa Totenhemom sredinom oktobra, pri vođstvu Junajteda od 2:0, odbio da uđe u igru.

- Žao mi je što sam napustio stadion tada, ali osetio sam da Ten Hag nije imao poštovanja prema meni posle problema koji smo imali ranije. Bio sam vrlo, vrlo razočaran komunikacijom u Junajtedu. To je nešto zbog čega verovatno žalim, ne znam. Recimo da se kajem. Osetio sam da me je trener isprovocirao. Neću dozvoliti da me ubacuje u poslednja tri minuta, nisam takav igrač. Znam koliko mogu da doprinesem-  ističe Ronaldo

Foto: Tanjug/AP

Videćemo gde će Ronaldo nastaviti karijeru

Podsetio ga je novinar Morgan da ga je tri nedelje ranije u debaklu protiv Mančester Sitija Ten Hag poštedeo brukanja i ipak ostavio na klupi.

- Izgovori. Ne želim da ga kritikujem, može da ima drugačije mišljenje od mene, poštujem to, ali to su sve izgovori. On na konferencijama uvek govori kako računa na mene, bla, bla, bla. Ali to je samo za novinare, 100 posto.

Kada ga je Morgan upitao u mogućoj saradnji sa Mesijem, Ronaldo je bio tajanstven.

- Nikad ne reci nikad - odgovorio je Ronaldo.

Geri Nevil ga je žestoko iskritikovao posle poteza na utakmici sa Totenhemom.

Oni ne vide širu sliku. Zbog čega sam tako reagovao. Treba da odigram tri minuta posle svih situacija koje smo imali u poslednja dva meseca. Nemojte mi reći da vrhunski igrači rade to.

Foto: Tanjug/AP

Ovo je drugi mandat Kristijana Ronalda u Mančesteru

Sjajni portugalski fudbaler je ove sezone postigao samo jedan gol u prvenstvu i još dva u Ligi Evrope, ali veruje da bi bio podjednako efikasan kao i prošle samo da ima značajniju minutažu.

- Naravno, zar misliš da sam tek naučio da postižem golove? Možda nisam motivisan kao što bi trebalo da budem, čovek sam i nisam savršen.

Svestan je Portugalac i sam da će posle ovoliko kritika na račun Junajteda teško nazad na "Old Traford" po završetku Svetskog prvenstva.

- Teško mi je da kažem da se neću vraćati u Mančester junajted. Ali kao što i sam kažeš, hajde da vidimo šta će se dešavati. Teško je sada reći da li ću otići iz kluba u januaru. Trenutno razmišljam o Svetskom prvenstvu. Ne znam šta će se desiti. Navijači će uvek biti u mom srcu i nadam se da će biti uz mene bez obzira na to da li ću se vratiti ili ne.

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo će u Kataru nastupiti na petom Mundijalu

Letos je takođe bio blizu odlaska, želeo je da se takmiči u Ligi šampiona i navodno se nudio brojnim učesnicima elitnog evropskog takmičenja, ali bezuspešno.

- Bilo je nekoliko klubova koji su hteli da me dovedu, ali nisam želeo da idem jer sam se u Mančester Junajtedu osećao prijatno. Bio sam motivisan za odličnu sezonu ovde. Kažu kako mi nude ovo ili ono, mnogi predsednici i sportski direktori pričaju o tome kako su me odbili. To je apsolutna laž, svi oni lažu.

Dotakao se Ronaldo još jednom Mesija.

Kao igrač, Mesi je neverovatan, vrhunski igrač. Delimo pozornicu 16 godina i imam dobar odnos sa njim. Nismo prijatelji, ali on je momak kojeg zaista poštujem zbog načina na koji govori o meni. On je dobar momak.

Za Ronaldo da će ga mnogi kritikovati zbog načina na koji priča o svom trenutnom klubu.

- Kritikuju me kada ne pričam, a kada se oglasim kritikuju me još više. Mogu da se nosim sa tim. Znam da ću razočarati nekoliko ljudi, ali tako je kako je. Teško je, svi mi nailazimo na prepreke u životu.

Portugalac je otkrio ko mu je favorit da bude lider šampionata.

Ukoliko Mančester junajted ne osvoji Premijer ligu, voleo bih da to bude Arsenal. Bio bih srećan ukoliko Arsenal uspe. Sviđa mi se tim, trener, mislim da su Arsenal ima vrlo dobru ekipu.

Kristijana Ronalda sada očekuju izazovi na Svetskom prvenstvu, gde se Portugal nalazi u grupi H, zajedno sa Urugvajem, Ganom i Južnom Korejom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading