"ORLOVI" POLEĆU! FUDBALERI SRBIJE SE OKUPLJAJU PRED MUNDIJAL U KATARU: Piksi, dabogda ti se pozlatilo kao Paunu!

Autor:

Sport

14.11.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vežite se, "orlovi" poleću! Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi okupiće danas 26 asova, s kojima će pokušati da zadivi, a zašto da ne, i pokori, planetu na Mundijalu u Kataru!

"ORLOVI" POLEĆU! FUDBALERI SRBIJE SE OKUPLJAJU PRED MUNDIJAL U KATARU: Piksi, dabogda ti se pozlatilo kao Paunu!

Foto: Twitter/PrintScreen/FSSrbije

Među njima naći će se čak osmorica igrača koji već znaju kako je biti najbolji na svetu jer su 2015. osvojili Svetsko prvenstvo za uzrast do 20 godina pod dirigentskom palicom Veljka Paunovića, pa nema sumnje da će to iskustvo biti od velikog značaja, a možda i presudno, u nameri da pozlate sve što je ova talentovana generacija uradila.

ŽEZUS IH ZAPAMTIO

Među pomenutom osmoricom su dvojica golmana Vanja Milinković-Savić i Predrag Rajković, kao i Miloš Veljković, Srđan Babić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić i Andrija Živković. Upravo je Maksimović u Novom Zelandu postigao šampionski pogodak u 118. minutu na dodavanje Živkovića (2:1).

Republika

Foto: Starsport

Veljko Paunović

Tada je, s druge strane, u velikom finalu u dresu Brazila bio Gabrijel Žezus, a novu priliku da ga rasplaču naši fudbaleri imaće već u prvom meču u Kataru 24. novembra. Deo te generacije, iako nisu išli na Mundijalito, jesu i Luka Jović, Nemanja Radonjić i Saša Lukić, a koliko je ponosan na njih i činjenicu da su sada uzdanice Piksijevog tima Paunović je isticao u više navrata.

- Ponosan sam na sve njih. Momci su pokazali karakter, spremnost da se bore za zemlju, da igraju odličan fudbal i da se ne plaše nijednog protivnika. Mislim da je generacija stasala, ima odlične vođe, starije momke, kao što su Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović. Piksi je sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji. S njima ćemo do 2025. osvojiti Mundijal ili Evropsko prvenstvo - rekao je jednom prilikom Paunović, a njegove reči mogu se obistiniti već 18. decembra u Kataru.

GENERALKA U BAHREINU

Na taj dug fudbalski put "orlovi" poleću koliko sutra. Dan posle okupljanja u Staroj Pazovi oni će se otisnuti put Bahreina, gde će se aklimatizovati na uslove na Bliskom istoku, ali i 18. novembra odigrati prijateljski meč s domaćinom, koji će biti generalna proba za Svetsko prvenstvo. Dan kasnije Srbija putuje u Dohu, a 24. novembra je prvi meč protiv Brazila (20.00). Drugi susret u okviru G grupe Srbija će odigrati 28 novembra protiv Kameruna (11.00), dok je susret sa Švajcarskom, svi prognoziraju presudan za plasman u osminu finala, na programu 2. decembra (20.00).

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Uroš Račić

Račić: Poslednji atom snage za grb na grudima

Piksi će u timu imati 12 fudbalera koji su već igrali na Svetskom prvenstvu, pre četiri godine u Rusiji, dok će ostali debitovati na najvećoj sceni. Među njima je i Uroš Račić, koji nije krio oduševljenje što će biti deo istorije fudbala.

- Znam da me i u budućnosti čekaju veliki sportski i životni izazovi i neizmerno sam zahvalan na svemu što živim danas i što sam uspeo da ostvarim svoj najveći dečački san da budem deo najveće svetske fudbalske smotre i deo tima koji će reprezentovati čitavu našu zemlju i naš narod na Mundijalu u Kataru. Daću poslednji atom snage i celog sebe da budem dostojan grba koji nosim na grudima! Živela Srbija - poručio je Račić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Orlići pokorili svet na Novom Zelandu 2015. godine

PAUNOVI "ORLIĆI" I PIKSIJEVI "ORLOVI":

Vanja Milinković-Savić

Predrag Rajković

Miloš Veljković

Srđan Babić

Nemanja Maksimović

Sergej Milinković-Savić

Marko Grujić

Andrija Živković

Luka Jović *

Nemanja Radonjić *

Saša Lukić *

* bili deo U-20 generacije 2015. iako nisu igrali na Mundijalitu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading