Humska ne pamti ovakvu BLAMAŽU!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

13.11.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli prvi put u istoriji neće imati predstavnika na Mundijalu.

Humska ne pamti ovakvu BLAMAŽU!

Foto: Starsport

Stadion Partizana

Fudbalski klub Partizan prvi put u istoriji neće imati nijednog igrača na Svetskom prvenstvu. Selektor Dragan Stojković Piksi saopštio je u četvrtak spisak putnika za Mundijal u Kataru (20. novembar - 18. decembar), a među njima se nije našao niko od fudbalera iz Humske. Od igrača iz Superlige mesto u timu izborio je samo mladi defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković.

BEZ PODELA

Tako je prekinut niz koji traje od prvog Mundijala nakon što je osnovan klub u oktobru 1945, a na planetarnom takmičenju Partizan ranijih godina predstavljao je Vladimir Stojković 2018. u Rusiji, zatim Radoslav Petrović u Južnoj Africi 2010, a četiri godine pre toga, deo reprezentacije Srbije i Crne Gore bili su Nenad Ðorđević i Albert Nađ.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Albert Nađ

Međutim, bivši reprezentativac i sadašnji pomoćni trener crno-belih Albert Nađ istakao je za Republiku da boje dresa nisu bitne kad igra reprezentacija.

- Nećemo da komentarišemo ko je odakle došao i bacamo nekog rovca, nema potrebe za tim. Piksi je odabrao ono što je mislio da je najbolje iz Srbije i svi moramo da ga podržimo. Naravno, uvek će postojati diskusija da li je možda trebalo da povede nekog iz Partizana ili možda nekog drugog iz Zvezde umesto malog Erakovića jer kod nas su svi selektori i svi najbolje znaju - rekao je Nađ.

Partizan dočekuje Novi Pazar, Zvezda gostuje Radniku

Fudbaleri Partizana će danas (15.30) u Humskoj dočekati Novi Pazar u 19. kolu Superlige Srbije. Pre crno-belih na teren će izaći fudbaleri Radnika i Crvene zvezde, a meč u Surdulici igra se od 13.30. Ovim duelima večiti rivali će završiti prvi deo sezone, a klub s Marakane trenutno zauzima prvo mesto na tabeli pred zimsku pauzu, dok crno-beli imaju 10 bodova manje.

Iako crno-beli neće imati predstavnika u Kataru, njihovu čast braniće bivši igrači, koji su i glavni lideri "orlova", Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

- Imamo dobar tim i dosta kvalitetnih igrača. Svi pričamo o velikom uspehu, ali ništa od toga ne bi bilo da Mitrović nije postigao onaj gol protiv Portugala. Nadam se da će i na Svetskom prvenstvu nastaviti s dobrim partijama, ali moram da istaknem i da je sam plasman na Mundijal već veliki uspeh - objasnio je bivši reprezentativac.

Republika

Foto: Starsport

Albert Nađ

MOGUĆA IZNENAĐENJA

"Orlovi" takmičenje u grupi počinju protiv Brazila (24. novembra), a zatim ih očekuju Kamerun (28. novembar) i Švajcarska (2. decembar). Nađ je poručio da srpski tim ima veoma nezgodne protivnike.

- Neće im biti lako, ali bitno je da idu meč po meč. Iznenađenja su uvek moguća. Verujem da će ih Piksi dobro pripremiti i da ćemo uživati u vrhunskom fudbalu - zaključio je Nađ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading