PIKSI ZADOVOLJNO TRLJA RUKE: Deset dana pred starta Mundijala ODLIČNE VESTI za selektora!

Autor:

Sport

10.11.2022

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojković ima razloga za osmeh.

PIKSI ZADOVOLJNO TRLJA RUKE: Deset dana pred starta Mundijala ODLIČNE VESTI za selektora!

Foto: Starsport

Svetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 20. novembra do 18. decembra.

Deset dana pred start Mundijala selektor Dragan Stojković Piksi dobio je odlične vesti.

"Orlovi" su blistali širom Evrope, pa će Piksi biti na slatkim mukama, kako u izboru 26 fudbalera koje će voditi u Katar, tako i u izboru onih 11 koji će početi prvi meč protiv Brazila (24. novembar, 20 časova).

Da krenemo redom...

ITALIJA

U Seriji A mečevi su igrani za vikend, ali i u utorak i sredu. Srpski fudbaleri bili su veoma zapaženi. Luka Jović uspeo je da postigne odlučujući pogodak za Fiorentinu u pobedi protiv Salernitane (2:1), a Nikola Milenković je par dana pre toga pogodio mrežu Sampdorije u još jednom trijumfu "ljubičastih" (2:0).

Nemanja Radonjić dao je prvi gol za Torino protiv Sampdorije (2:0), dok je Vanja Milinković-Savić na istom meču branio fenomenalno, te ostao nesavladan.

Juventus će danas igrati svoju utakmicu protiv Verone, a Filip Kostić je za vikend, u derbiju protiv Intera i pobedi "bjanko-nera" rezultatom 2:0 imao ulogu dvostrukog asistenta.

ŠPANIJA

Predrag Rajković vratio se u formu u kojoj je bio kada je sa reprezentacijom do 20 godina pokorio planetu. Brutalna partija srpskog golmana koji je do ludila dovodio napadače Atletika iz Madrida, uspeo da ostane nesavladan i samim tim bude igrač utakmice u pobedi Majorke rezultatom 1:0.

 

 

U sudaru Srba, Srđan Babić je komandovao odbranom Almerije i bio je jedan od najzaslužnijih za minimalnu pobedu protiv Hetafea (1:0). Za Hetafe je sjajan meč odigrao Stefan Mitrović, dok je Nemanja Maksimović jedini ostavio malo lošiji utisak.

Nemanja Gudelj je u vikendu za nama golom "za Puškaša" doneo bod Sevilji u velikom derbiju protiv Betisa (2:2), dok je u porazu od Sosjedada (1:2) uspeo da zakrpi mnoge rupe nastale isključenjima Rakitića i Nianzua.

HOLANDIJA

Kapiten - kapitenski! Mnogi su osporavali formu Dušana Tadića, ali on je dokazao svima da greše. Lider "Orlova" pogodio je mrežu Vitesea u meču u kom je Ajaks odigrao nerešeno sa svojim protivnikom (2:2). Tim iz Amsterdama ima daleko slabiji sastav nego prethodnih sezona, ali je ponovo Tadić jedan od motora ove ekipe.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Tadić

 

PORTUGAL

Mihailo Ristić je u vikendu za nama pokazao koliko opasan može da bude za kratko vreme na terenu. Njegov pogodak, sa nekih 30 metara, protiv Estorila (5:1) na gostovanju, bio je spektakularan. Uputio je pravi projektil i bukvalno probušio mrežu golmana i to za svega četiri minuta na terenu.

Sve ovo zaista može da raduje Dragana Stojkovića Piksija koji bi u ponedeljak trebao da preseče i odluči se kojih će 26 fudbalera putovati u Katar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading