KAMERUN ŽESTOKO PROVOCIRA FIFA: Rivalu Srbije preti OZBILJNA KAZNA, SUSPENZIJA je na vidiku!

Autor:

Sport

10.11.2022

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki rizik pred Svetsko prvenstvo.

KAMERUN ŽESTOKO PROVOCIRA FIFA: Rivalu Srbije preti OZBILJNA KAZNA, SUSPENZIJA je na vidiku!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Kameruna

Tek što je Rigobert Song objavio spisak fudbalera na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo, Kamerunci bi mogli da se nađu u ozbiljnom problemu.

Rival Srbije u grupnoj fazi Mundijala naći će se pod lupom FIFA jer su čelnici Saveza Kameruna, na čelu sa Samjuelom Etoom, "gurnuli prst u oko" Svetskoj fudbalskoj organizaciji.

O čemu se zapravo radi?

Kamerunci su, sa igračima iz domaćeg šampionata od kojih će samo jedan putovati u Katar, odigrali prijateljski meč protiv Jamajke i taj duel završen je 1:1. Ipak, da FIFA posebno obrati pažnju na ovu, na oko nebitnu, utakmicu, potrudio se Samjuel Eto. Predsednik Saveza Kameruna tvrdoglavo ne odustaje od svoje ideje, te bi njegova reprezentacija mogla da pretrpi suspenzije i gotovo sigurno će ih biti, videće se samo da li pred Mundijal ili posle istog.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijačica fudbalske reprezentacije Kameruna

 

Afrička selekcija se na Svetsko prvenstvo kvalifikovala u opremi francuske firme "Le kok sportif", sa kojom je imala ugovor do kraja 2023. godine. Ipak, prvi čovek FS Kameruna Samjuel Eto je jednostrano rešio da raskine taj ugovor, pa je tako sklopio saradnju sa američkom kompanijom "One All Sport"

Francuzi su tužili Kamerun sudu, potom su pokrenuli spor i kod FIFA, a kako sud tako i FIFA presudili su da je proizvođač opreme u pravu i da Kamerunci moraju da igraju na Mundijalu u dosadašnjim dresovima. Eto je i pored toga organizovao predstavljanje nove garniutre dresova, a onda je na meču odigranom u sredu tim Kameruna izašao na teren u opremi "One All Sport"-a.

 

 

Očekuje se reakcija FIFA i videćemo kada će se ona desiti i u kolikom problemu će se Kamerun naći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading