KUKAJU KO OČAJNICI: Sulud zahtev Ukrajinaca usred rata sa Rusijom!

Autor:

Sport

24.10.2022

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantne vesti stižu iz Ukrajine.

KUKAJU KO OČAJNICI: Sulud zahtev Ukrajinaca usred rata sa Rusijom!

Foto: Tanjug/AP

Šahtjor, jedan od najvećih klubova u Ukrajini, zatražio je od FIFE mesto za svoju selekciju na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Ukrajinci traže od krovne organizacije da izbace Iran sa predstojećeg prvenstva zbog situacije u toj zemlji, pošto je jedna devojka ubijena na protestima protiv režima.

Šahtjor traži od FIFA da izbaci reprezentaciju Irana sa Svetskog prvenstva zbog napada na Ukrajinu. To bi bila poštena odluka kako bi se privukla pažnja sveta na državu koja pomaže u ubijanju Ukrajinaca. Upražnjeno mesto bi trebalo dodeliti Ukrajini. Naša selekcija nije imala jednake uslove sa ostalim timovima tokom odigravanja baraža. Momci su igrali srcem - navodi se u saopštenju Šahtjora.

Za kraj saopštenja iz redova kluba iz Donjecka imali su poruku za FIFU.

Dosta je skrivanja iza teze da politika nema uticaj u sportu - zaključuju iz redova Šahtjora.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina je stala na poslednjoj prepreci pred Mundijal

Ipak, i pored velikih pritisaka, teško je očekivati da će krovna fudbalska organizacija doneti ovako radikalnu odluku, samo mesec dana pred početak prvenstva. Čak i da Iran bude izbačen sa prvenstva, prednost u popunjavanju mesta bi imala ekipa iz Azije, a ne Evrope.

Ukrajina je takmičenje u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru završila na drugom mestu, odmah iza Francuske, što im je bilo dovoljno za baraž. Tu su poraženi od Velsa sa 1:0 i na taj način su ostali bez mesta na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri.

Videćemo da li će FIFA uopšte razmatrati ovaj suludi zahtev i da li će uspeti da se odupru velikom pritisku da se Ukrajina nađe na prvenstvu.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, utakmicom između domaće selekcije i Ekvadora. Naša selekcija takmičenje počinje za četiri dana, utakmicom protiv reprezentacije Brazila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading