JEDVA ČEKA KATAR: Mitrović je optimista, ali ne želi euforiju!

Autor:

Sport

14.10.2022

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne krije želju da jednog dana obuče dres Crvene zvezde.

JEDVA ČEKA KATAR: Mitrović je optimista, ali ne želi euforiju!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije se plasirala na drugo uzastopno Svetsko prvenstvo, a u Kataru će se naći u skoro istoj grupi kao što je to bio slučaj u Rusiji pre četiri godine.

"Orlove" na Mundijalu koji se igra od 20. novembra do 18. decembra očekuju Brazil, Švajcarska i Kamerun, dok je na prethodnom planetarnom šampionatu samo umesto afričke selekcije sa nama u grupi bila Kostarika.

Svoja očekivanja od predstojećeg Svetskog prvenstva izneo je štoper Srbije Stefan Mitrović.

- Raduje me što se takmičenje približilo! Još od onog trijumfa u Portugalu, znate, svi jedva čekamo odlazak u Katar. Iskreno, imam želje za ovaj period koji je preostao do početka prvenstva. Želim samo da svi ostanemo zdravi, pa da u dobroj formi dočekamo okupljanje. Ovo je termin održavanja koji nije viđen u dosadašnjoj istoriji. Prednost je što su svi uhvatili zalet, sezona je u jeku, ali isto tako niko se ne štedi na klupskom nivou, uvek se trudiš da pružiš maksimum. Neretko se dešavaju povrede. Važno je samo da to izbegnemo. Izbegao bih priču o mojim očekivanjima, ne bih da govorim o tome. Na startu nas očekuje velika utakmica, svi razmišljaju o njoj, ali sva tri duela su od istog značaja. Svaka pobeda važi tri boda, nebitno ko je protivnik. Gledamo isključivo na nas, selektor je uneo pravi, pobednički mentalitet u tim. Naravno da sam optimista, ali euforija je nepotrebna. Svedoci smo koliko puta nas je već košatala, nastajala su velika razočaranja. Optimizam i kult reprezentacije koji je izgrađen ostaju isti - rekao je Mitrović u opširnom intervjuu za "HotSport".

Republika

Foto: Starsport

Stefan Mitrović

Defanzivac Hetafea se kod klupskih saigrača sa teritorije Južne Amerike raspitivao o selekciji Brazila.

Nisam mnogo pričao sa Argentincem Angilerijem, ali jesam sa saigračima iz Urugvaja. Oni će najverovatnije biti na spisku tamošnjeg selektora. Pričali su mi o selekciji Brazila, jer su igrali protiv njih u kvalifikacijama. Nije to ništa nama nepoznato. Kažu da su neverovatni, da su dominirali od prve do poslednje utakmice. Smatraju da su Brazilci glavni favoriti za osvajanje. Ali, mi se kao nacija nikoga ne bojimo! Razlozi za strah ne postoje, jaki smo kao celina. Atmosfera koju mi negujemo u svlačionici je faktor koji donosi rezultat. Smatram da svi treba da osete strahopoštovanje prema reprezentaciji Srbije.

Posle epske pobede reprezentacije Srbije u Lisabonu, Mitrović je zajedno sa Nemanjom Maksimovićem bio glavna zvezda u Hetafeu.

U klubu su nam svi čestitali! Iznenađeni su! Dugo nismo imali ovakav sistem igre. Uspostavili smo nešto po čemu nas svi prepoznaju. Uvek smo mi imali kvalitetne pojedince, ali kao ekipa nismo dominirali. Španija se graniči sa Portugalom, svi ispratili taj duel. Poštuju nas ovde i smatraju da možemo biti prijatno iznenađenje u Kataru.

Republika

Foto: Starsport

Stefan Mitrović obara albanski dron

Iskusni štoper je za reprezentaciju odigrao 35 utakmica, ali i dalje nije upisao prvenac. Mada, ukoliko ga postigne u Kataru, zna kako će ga proslaviti.

Siguran sam da bih proslavio slično kao Lane (Milan Jovanović)! Dobro je što ovi moderni stadioni u Kataru nemaju rupe i kanale - rekao je uz osmeh.

Takođe je upitan i da iznese svoje mišljenje o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde će se Srbija naći u grupi sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.

Ne opterećujemo se mi rivalima, svejedno nam je ko je sa druge strane. Nema dileme da je žreb odličan, barem po mom mišljenju, ali ostajemo pri istom stavu. Srbija je tokom ovih godinu i po dana pokazala da se za svakog rivala sprema na identičan način, kao i da protiv svih može da igra u svom stilu, lepršavom, napadačkom. Naš cilj je isti kao i pre žreba. Zadovoljni jesmo, ali vreme je da krenemo po ono što svi čekamo već više od 20 godina. Želimo plasman na Evropsko prvenstvo, a ako nastavimo u istom ritmu, to je dostižno. Nismo međusobno komentarisali protivnike, ali znam da su svi momci ispratili žreb. Fokus je usmeren na Katar, posle toga možemo da se bavimo narednim izazovima.

Republika

Foto: Starsport

Legendarni start Stefana Mitrovića protiv Portugala u Beogradu

Prokomentarisao je na kraju i stalna povezivanja sa dolaskom u Crvenu zvezdu, klub za koji inače navija.

- Pratim sve, uvek kada stignem. Gledam evropske mečeve naših klubova, ali i utakmice domaćeg prvenstva. Zvezda je mnogo doprinela srpskom fudbalu.  Pre samo nekoliko godina niko nije mogao da zamisli da će Srbija imati direktnog učesnika u Ligi šampiona. Istina je da sam navijač Zvezde! Što se tiče dolaska na ‘Marakanu‘, nikad ne reci nikad! U ovom momentu to nije realna opcija, jer ja imam ugovor sa klubom, a Zvezda na mojoj poziciji nekolicinu odličnih igrača - podvukao je Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading