BESKUĆNICI U ELITI! Evo ko NE ISPUNJAVA uslove Superligi, a čiji stadioni odlaze u ISTORIJU! Jedan klub biće DOMAĆIN u dva GRADA!

Autor: S. Stošić

Sport

24.05.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moraće prinudno da se isele sa svojih objekata.

BESKUĆNICI U ELITI! Evo ko NE ISPUNJAVA uslove Superligi, a čiji stadioni odlaze u ISTORIJU! Jedan klub biće DOMAĆIN u dva GRADA!

Foto: Starsport

Na programu je poslednje kolo trke u Superligi, a već sada se gotovo zna koji će se klubovi takmičiti u eliti od sezone 2024/2025. Odavno je poznato da će Radnik iz Surdulice među prvoligaše, dok je istorijski ulazak u najjači stepen obezbedilo Jedinstvo sa Uba.

Preostalo je da se vidi ko će se naći u baražžu protiv 13. i 14. ekipe Superlige, a kao potencijalni učesnik slovi Tekstilac iz Odžaka, čiji stadion ne ispunjava uslove elitnog ranga.

Nisu samo "Vojvođani" u problemu po tom pitanju, pošto se u grupi "beskućnika" nalazi kvartet ekipa. Naime, ni najbolji tim Prve lige i povratnik među superligaše - OFK Beograd muči muku sa selidbom, jer će sve utakmice u celoj narednoj sezoni igrati kao domaćin na novoizgrađenom stadionu u Zaječaru, domu novog trećeligaša Timoka. 

Foto: Starsport

 

Najvatrenije pristalice "romantičara", popularna "plava unija" najavile su bojkot svih mečeva kada OFK bude igrao na "Kraljevici", pa će ekipu pratiti samo na gostovanjima zbog ovakve odluke.

Republika

Foto: Starsport

 

Poput Beograđana, iz svoje kuće odseliće se i Ubljani, jer će kao domaćini igrati na stadionu Kolubare. Bivši reprezentativac Srbije i prvi čovek Jednstva, Nemanja Matić, želi da sugrađanima podari još lepši objekat "Dragan Džajić" na kome će se postaviti reflektori, izgraditi jedna tribina i pokriti druga već postojeća, kao i podići upravna zgrada, sve tokom leta. Budući da je malo vremena sve to da se završi do starta nove sezone, novi superligaš će dok stadion ne zablista u novom ruhu, rivale čekati u Lazarevcu.

Kofere pakuje i Radnički 1923, obzirom da će Kragujevčani igrati Evropu od jeseni, pa će za postignute rezultate biti nagrađeni novim zdanjem. Legendarni "Čika Dača" odlazi u istorijiu i biće srušen do temelja, a na tom mestu nićiće velelepni objekat na kome će nastupati četa Feđe Dudića. Zbog toga će klub iz "srca Šumadije", kao domaćin privremeno ugostiti rivale u Gornjem Milanovcu na stadionu Metalca i tamo igrati superligaške mečeve.

Foto: Starsport

 

Međutim, evropske utakmice tim iz Kragujevca igraće na stadionu Dubočice u Leskovcu, na kome su prošle sezone nastupali fudbaler Čukaričkog protiv Olimpijakosa, Genka, Ferencvaroša i Fiorentine u Ligi Evrope i Ligi Konferencije. Ukoliko izbore Evropu i "brđani" će ponovo morati na jug Srbije.

Republika

Foto: Starsport

 

Ako izbori opstanak, među "beskućnicima" ostaće i IMT, jer objekat pored hale sportova "Ranko Žeravica" ne ispunjava superligaške zahteve. Da ironija bude veća, ukoliko Voždovac ispadne, a "traktoristi" ostanu, biće jedini domaćini na stadionu "zmajeva", gde su i do sada igrali svoje mečeve.

Spisak zaključuje već pomenuti Tekstilac, jer ukoliko Odžačani kroz baraž uđu u elitu, moraće, očito po Vojvodini, da nađu gde će čekati rivale, jer njihov stadion ne ispunjava kriterijume Superlige Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading