SPEKTAKLUARAN EL KLASIKO: Real Madrid slavio nad Barselonom i približio se tituli! (FOTO) (VIDEO)

Autor:

Sport

21.04.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Madriđani slavili nad ljiutim protivnikom.

SPEKTAKLUARAN EL KLASIKO: Real Madrid slavio nad Barselonom i približio se tituli! (FOTO) (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Real Madrida i Barselone odmerili su snage u okviru 257. El Klasika na Santijago Bernabeu od 21.00 čas. Izabranici Karla Anećlotija su slavili rezultatom 3:2 i tako se približili tituli u domaćem prvenstvu. Stelci sa Kraljeve bili su Vinisijus sa bele tačke u 18., Lukas Vaskez u 73. i Belingem u 91. minutu.

Za Barselonu pogađali su Andreas Kristensen u šestom i Fermin u 69. minutu. 

Katalonci su bolje i brže ušli u ovaj meč i već posle šest minuta igre poveli golom Andreasa Kristensena. Nakon kornera lopta je krenula ka dugoj stativi, Lunjin je pokušao da boksuje, ali je promašio celu loptu, koja je pala pravo na glavu Danca.

 

 

Nakon primljenog gola, Madriđani su krenuli u totalnu ofanzivu i već u osmom minutu zapretili. Čuameni je imao dug pas ka Modriću koji je na inteligentan način glavom preusemrio lotpu ka Vinisijusu koji je bio u srcu kaznenog prostora, šutirao, ali preko gola.

Real Madrid je imao novu šansu u 13. minutu kada je nakon centaršuta Krosa, Vinisijus je pokišao glavom, ali je bio neprecizan. Barsa je prepustila inicijativu protivniku, a u 14. minutu su stvorili novu šansu.  Kunde je proigrao Jamala koji je na desnoj strani imao solo prodor, ušao u kazneni prostor, šutirao, ali je Lunjin bio siguran.

Lukas Vaskez je bio sjajan solo prodor nakon što je prešao Kansela, a potom je nad njim napravljen penal, nakon neoprezne reakcije mladog Kubarsija. A u 18. minutu Kraljevi dolaze do izjednačenja pošto je sa bele tačke bio precizan Vinisijus.

 

 

Barselona je u 28. minutu bila blizu novog vođstva, nakon udarca Jamala sa prve stative. Lunin je sa gol-linije uspeo da izvadi loptu i tako spreči pogodak. U 33. minutu Jamal je opet pobegao Kamavingi, koji ga je oborio na samoj ivici šesnaesterca i zbog toga dobio žuti karton. Rafinja je izveo slobodni udarac, ali nije šutirao baš najbolje

Izabranici Karla Ančelotija su stvorili novu priliku u 44. minutu kada su kombinovali Rodrigo i Valverde, da bi Modrićev udarac sa 15 metara završio u rukama Ter Štegena. Gundogan je mogao da donese Barsleoni prednost pred odmor. Nemac je šutrao slobodan udarac, ali je lopta otišla iznad prečke.

Prvu šansu u drugom delu imao je Real, kada je Džud Belingem oprobao svoj šut sa distance, ali je Ter Štegen uhvato loptu bez problema. Rela je bolje ušao u drugo poluvreme, imao veću inicijativu.

Foto: www.profimedia.rs

 

Novu priliku Real je imao u 55. minutu kada je VInisjus  nakon greške Levandovskog istrčao kontru, pobegao svojim pratiocima, ušao u kazneni prostor, ali je loše šutirao i lopta je otišla preko gola. Potom je usledio period terenske inicjative Barselone.

Mladi Fermin je imao priliku u 62. minutu, šutirao je sa distance, ali je lopta završila preko gola. Barselona je došla do novog vođstva u 69. minutu, a strelac je bio Fermin. Jamal je šutirao sa distance, ali je Lunjin odbranio udarac, a na odbijenu loptu je natrčao Fermin i doveo Katalonce do prednosti.

 

 

Nastavila se goleda na El Klasiku. Real je došao do izjednačenja u 72. minutu. Valverde je prograo Vinisijusa koji je bio na levom boku, a potom uputio centaršut u šesnaesterac gde je bio Vaskez koji je iz prve šutirao i smestio loptu u mrežu.

 

 

U 78. minutu desio se ekspresnii napad Reala, koji je zapretio preko Vinisijusa, međutim, Ter Štegen mu se isprečio i tako sprečio preokret. Madriđani su u 91. minutu došli do vođstva preko Belingema. Dijaz je uposlio Vaskeza na desnoj strani, a on uputio dug pas ka Englezu na levoj strani koji je smestio loptu u gol i stavio tačku na meč.

 

 

 

Trka za šampionsku titulu u La Ligi je praktično gotova, pošto Real Madrid ima 11 bodova više u odnosu na Barselonu. Kraljevski klub u narednom kolu igra protiv Real Sosijedada u San Sebastijanu, dok Blagurana dočekuje Valensiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading