PIKSI OPTIMISTIČAN PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Nadam se da ću imati na raspolaganju 26 igrača!

Autor:

Sport

09.04.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislim da će taj predlog proći, naravno, moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA, kaže selektor Srbije.

PIKSI OPTIMISTIČAN PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Nadam se da ću imati na raspolaganju 26 igrača!

Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacija Srbije Dragan Stojković Piksi nalazi se u Nemačkoj na završnoj edukativnoj radionici koju je organizovala UEFA. Između ostalog Piksi je prisustvovao sastanku gde se govorilo o Evropskom prvenstvu. On je istakao da je njega najviše zanimalo broj igrača koji će biti dozvoljen na ovoj smotri.

-Ono što nas je najviše interesovalo jeste broj igrača na spisku za Evropsko prvenstvo. Uzeo sam učešće u tim razgovorima i dao sam predlog da to bude 26. Mislim da se skoro svi selektori slažu da je broj od 23 igrača i tri golmana optimalan broj, jer mislim da ne treba ići korak unazad u odnosu na Mundijal. Mnogo je utakmica tokom sezone, mnogo povređenih igrača. Mislim da će taj predlog proći, naravno, moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA. Bilo je, naravno, i selektora koji su smatrali da je 23 igrača sasvim dovoljno i da im veći broj remeti trening, da ne mogu da se koncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača na konačnom spisku za EVRO 2024 - rekao je Piksi.

Foto: Instagram/FSS

Fudbaleri Srbije

Stojković je imao priliku da se u Nemačkoj sastane sa selektorima drugih nacionalnih timova.

- Sa dosta njih sam pričao, naravno i ovo je uvek dobro mesto za takve susrete i razgovore. Bilo je mnogo fudbalskih tema o kojima možemo da razgovaramo sa vrlo kompetentim ljudima, tako da sam generalno prezadovoljan sastancima koje smo imali. Verujem da će oni doprineti i boljem fudbalu sa više fer pleja, sve za one koji vole da uživaju u njemu, na radost navijača - naveo je Dragan Stojković.

Podsetimo, UEFA je pre nekoliko meseci donela odluku da sve reprezentacija moraju da povedu sa sobom 23 igrača. Ta odluka se nije dopala Piksiju, koji je poslao dopis evropskoj kući fudbala da to bude 26 kao i na Mundijalu u Kataru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading