LEGENDARNI ITALIJAN OPLEO PO MURINJU: 'On je gotov, radi iste stvari kao pre deset godina!'

Autor:

Sport

09.04.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

'Više nije u stanju da trenira.'

LEGENDARNI ITALIJAN OPLEO PO MURINJU: 'On je gotov, radi iste stvari kao pre deset godina!'

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo je od januara bez posla, nakon što je dobio otkaz u Romi. Njega je na klupi "vučice" zamenio legendarni Danijele De Rosi, koji je preporodio ekipu i pravi odlične rezultate. Uspeo je Specijalni da donese Romi prvi evropski trofej u istoriji kluba, osvojivši Ligu Konferencija i da nakon godina igra finale Lige Evrope, ali ni taj podatak nije bio dovoljan da ostane na Olimpiku.

Mnogi kao glavnog krivca za lošu sezonu Rome vide Murinja. Takođe, veliki broj kritičara navode da Žoze više nije to što je bio nekada. Sa tim se slaže i legendarni italijanski fudbaler Antonio Kasano koji je istakao za La Domenkia Sportiva da je Portugalac gotov i da više nije u stanju da trenira.

- Kao trener, Murinjo je sada potpuno gotov. Više nije u stanju da trenira, i dalje radi iste stvari kao pre deset godina. Danijele De Rosi je napravio od Rome jaku ekipu, on sada pravi izvanredan posao, uvek je bio stvoren za to - jasan je Kasano.

Foto: Tanjug/AP

Antonio Kasano

Murinjo je u svojoj bogatoj karijeri trenirao Porto, Čelsi, Inter, Real Madrid, Mančester junajted, Totenhem i Romu. Pamte se njegovi uspesi, pogotovu sa Portom sa kojim se 2004. godine popeo na krov Evrope. Takođe, period u Interu mu navijači nikada neće zaboraviti, kada je sa Neroazurima osvojio tripletu 2010. godine. 

Gde god da je radio, Specijalni je ostavio neizbrisiv trag i smatra se jednim od najbolji trenera na Svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading