HRVATE OD MALIH NOGU UČE DA PROZIVAJU: Splićani RASISTIČKI vređali vršnjake na turniru!

Autor:

Sport

07.04.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal u Americi.

HRVATE OD MALIH NOGU UČE DA PROZIVAJU: Splićani RASISTIČKI vređali vršnjake na turniru!

Foto: Facebook.com

lopta

Red Bul iz Njujorka napustio je "Kup generacija" za mlade igrače do 15 i 17 godina nakon što su se njihovi fudbaleri suočili sa rasističkim uvredama. Mladi fudbaleri Hajduka iz Splita su na rasnoj osnovi vređali Erika Taija i golmana Džošuu Granta tokom mečeva protiv Red Bula. Ovi incidenti su ostavili dubok trag na ekipu iz Njujorka, koja je odlučila da napusti turnir zbog nedovoljne reakcije MLS lige na ovakvo ponašanje.

U saopštenju kluba istaknuto je da su rasistički incidenti neprimereni i da su promenili ekipu zauvek. Takođe, izražena je nada da će se u budućnosti popraviti odnos prema igračima. Osećaj nepoverenja i nesigurnosti koji je ostavljen nakon nedovoljne reakcije lige dodatno je naglasio ozbiljnost situacije.

Američki mediji preneli su da MLS liga nije preduzela adekvatne korake u vezi sa rasističkim uvredama na turniru. Nedostatak delovanja lige ostavio je pitanje bezbednosti i dobrobiti igrača Red Bula. Nadamo se da će ovaj incident poslužiti kao podsticaj za unapređenje odnosa prema igračima u budućnosti.

Ovaj skandal samo je jedan od mnogih koji su potresli svet sporta u poslednje vreme. Rasizam je nedopustiv u bilo kojoj sferi društva, a sport bi trebalo da bude primer inkluzivnosti i tolerancije. Važno je istaći da je neophodno kontinuirano raditi na edukaciji i promovisanju jednakosti među sportistima, kako bi se ovakvi incidenti sprečili u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading