STOJANOVIĆ HRABRI "ORLOVE"! Igrači su MOTIVISANI da na Kipru daju MAKSIMUM!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

23.03.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativci na novom ispitu protiv Kipra u Larnaki.

STOJANOVIĆ HRABRI "ORLOVE"! Igrači su MOTIVISANI da na Kipru daju MAKSIMUM!

Foto: fss.rs

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović izjavio je da su igrači posle poraza od Rusije motivisani da u ponedeljak na Kipru daju maksimum.

- Prijateljske utakmice u martu imaju svoju svrhu, koristimo ih za proveru, pre svega da selektor Dragan Stojković dobije uvid u formu igrača koji do sada nisu bili često na spisku. I sve provere, prethodna u Rusiji, sad i na Kipru, služe da se dobije uvid u sve - počeo je Stojanović razgovor za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Operativac FSS smatra da utakmica u Rusiji nije prava slika tima.

- Na stranu to što se desilo u Moskvi, mislim da je sudija prestrogo doneo odluku o isključenju Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica u Moskvi imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali mislim da je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese neke odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, na Kipru - dodao je legendarni golman Crvene zvezde.

Foto: fss.rs

Stevan Stojanović

Ostale su još tri provere do starta na Evropskom prvenstvu.

- Sledi Kipar, a zatim dve veoma ozbiljne provere pred mečeve na Evropskom prvenstvu, dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu. Dve jake, dobre provere, dovoljno da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj - istakao je Stojanović.

Dodaje da je raspoloženje na treningu pred odlazak na Kipar dobro, atmosfera pozitivna, a igrači spremni za utakmicu protiv Kipra.

- Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega, pružiće maksimum na Kipru, a očekujem naravno isto i na utakmicama koje predstavljaju poslednju glazuru pred prvi meč sa Engleskom na Prvenstvu Evrope - podvukao je direktor srpske reprezentacije.

Danas će provere imati i naši rivali u grupnoj fazi Prvenstva Evrope, Englezi se sastaju sa Brazilom, a snage će odmeriti Danska i Švajcarska.

- Gledaćemo oba meča, pogotovo ljudi koji su u stručnom štabu uz selektora Stojkovića. Uradiće naravno detaljnu analizu svega viđenog", izjavio je Stojanović. Legendarni golman ističe na kraju da je nekadašnja njegova pozicija u timu odlično pokrivena. "Imamo jako kvalitetne golmane, Petrović je primio četiri gola, ali nije kriv ni za jedan, tako da će on, Vanja i Rajko konkurisati za to jedno mesto između stativa - zaključio je Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading