SKANDAL U UEFA! Kuća fudbala PLANIRA IZBACIVANJE OVE reprezentacije sa Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

22.03.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo bi bilo videti ko uskočiti na upražnjeno mesto.

SKANDAL U UEFA! Kuća fudbala PLANIRA IZBACIVANJE OVE reprezentacije sa Evropskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Fudbalska reprezentacija Turske suočava se sa mogućnošću izbacivanja sa Evropskog prvenstva zbog političkih umešanosti države u tamošnji klupski fudbal.

Prema tvrdnjama poznatog turskog novinara Mahmuda Rzajeva, UEFA razmatra žestoke sankcije za Tursku zbog političkih skandala koji potresaju njihovu Super ligu. 

Rzajev navodi da doznaje od izvora bliskih UEFA da bi ovlika umešanost u fržavnih struktura u sport mogla biti rigorozno sankcionisana.

Foto: fss.rs

Aleksandar Čeferin


Ova sezone,  turske lige obeležena je nizom skandala, a poslednji incident dogodio se nakon utakmice između Trabzonspora i Fenerbahčea, kada su domaći navijači napali gostujuće fudbalere.

Nakon ovog događaja, čelnici Fenerbahčea najavili su mogući istupak iz lige, a predsednik kluba Ali Koč istakao se kao jedan od najglasnijih u ovom kontroverznom potezu. Očekuje se da će odluka Fenera imati značajan uticaj ne samo na sudbinu kluba, već i na reprezentaciju Turske.


Ukoliko Fenerbahče zaista istupi iz lige, UEFA će to smatrati političkim uplitanjem u sport, što bi moglo rezultirati sankcijama za reprezentaciju Turske. Postoji pretpostavka da bi Turska mogla biti zamenjena nekom od selekcija iz baraža ukoliko bude izbačena sa Evropskog prvenstva. Turska se nalazi u grupi F zajedno sa selekcijama Portugalije, Češke i pobednika baraža između Gruzije i Grčke.

Dok se spekuliše o sudbini turske reprezentacije, drugi timovi se pripremaju za bitne utakmice. "Orlovi" će se suočiti sa Rusijom u Moskvi, što će biti značajna provera pred EURO 2024. Uzbuđenje raste kako se bliži ovaj susret, a navijači nestrpljivo očekuju ishod ove važne utakmice.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading