ŠOKANTAN PORAZ BOSNE I HERCEGOVINE! Ukrajinci za dva minuta SRUŠILI "zmajevima" snove o EURO!

Autor:

Sport

21.03.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav kraj meča!

ŠOKANTAN PORAZ BOSNE I HERCEGOVINE! Ukrajinci za dva minuta SRUŠILI "zmajevima" snove o EURO!

Foto: prinskrin

Savo Milošević - selektor BiH

Bosna i Hercegovina poražena od Ukrajine u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na čelu sa Savom Miloševićem doživela je poraz od selekcije Ukrajine rezultatom 2:1 u polufinalnom baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, "zmajeve" je u vođstvo doveo Matvijenko autogolom u 57. minutu, ali su nesmotrene reakcije igrača Bosne dozvolile Ukrajini da postigne dva gola u finišu susreta i plasira se u finale.


Bosanski fudbaleri su bili na korak od ostvarenja istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo, ali su se morali suočiti sa izuzetno jakim protivnikom u vidu selekcije Ukrajine. Nakon vođstva od 1:0, činilo se da bi "zmajevi" mogli da iznenade favorizovanog rivala, ali su u 85. i 88. minutu napravili dve gluposti koje su ih na kraju koštale najviše moguće.

Prvo je pogodio Jaremčuk, da bi pobednički gol za Ukrajinu postigao napadač Đirone Dovbik, koji je briljirao tokom ove sezone. Njegov gol u finišu susreta bio je presudan za plasman Ukrajine u finale, ostavljajući fudbalere Bosne i Hercegovine na korak od ostvarenja istorijskog rezultata.

Ukrajina će se za odlazak na Evropsko prvenstvo boriti protiv selekcije Islanda, koja je ubedljivo savladala Izrael rezultatom 4:1. Očekuje se da će finale baraža biti izuzetno uzbudljivo, s obzirom na kvalitet oba tima i želju da se plasiraju na prestižno takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading