PEŠIĆ JOŠ JEDNOM O ŽREBU ZA OI! Selektor Srbije OTKRIO da li će Jokić IGRATI u Parizu!

Autor:

Sport

21.03.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srpske košarkaške reprezentacije komentarisao protivnike u grupi i meč protiv SAD.

PEŠIĆ JOŠ JEDNOM O ŽREBU ZA OI! Selektor Srbije OTKRIO da li će Jokić IGRATI u Parizu!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Košarkaši Srbije igraće u grupi C na Olimpijskim igrama u Parizu, sa selekcijama Sjedinjenih Američkih Država i Južnog Sudana, kao i sa pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku, odlučeno je žrebom u Mijesu.

Na kvalifikacionom turniru u Portoriku igraće Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Portoriko i Bahrein. Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama na programu je od 27. jula do 11. avgusta.

- Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu - rekao je Svetislav Pešić za sajt Svetske košarkaške federacije (FIBA).

Republika

Foto: Starsport

 

Dodaje da su i drugi timovi u grupi "opasni".

- Veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška - izjavio je "Kari" i naglasio da se nada da će Nikola Jokić i Vasilije Micić moći da pomognu nacionalnoj selekciji u Parizu:

- Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala, većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije, rođeni 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije, jer su to Nikola Jokić i Vasilije Mićić. Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću jer su oni bili deo te iste generacije i velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno - zaključio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading