VELIKI SKANDAL TRESE "ČIZMU"! Italijan se POVUKAO iz reprezentacije jer je nazvao tamnoputog fudbalera POGRDNIM imenom!

Autor:

Sport

18.03.2024

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da je uvideo svoju grešku.

VELIKI SKANDAL TRESE "ČIZMU"! Italijan se POVUKAO iz reprezentacije jer je nazvao tamnoputog fudbalera POGRDNIM imenom!

Foto: www.profimedia.rs

Frančesko Aćerbi

Fudbaler Frančesko Aćerbi napustio reprezentaciju Italije zbog optužbi za rasizam

Italijanski fudbaler Frančesko Aćerbi napustio je reprezentaciju Italije nakon optužbi da je uvredio igrača Napolija Huana Hezusa na rasnoj osnovi. Aćerbi je izneo svoju verziju događaja saigračima i selektoru, tvrdeći da nije imao nameru da uvredi Hezusa na rasnoj osnovi. Ipak, odlučio je da se povuče iz reprezentacije za predstojeća dva prijateljska meča.

Optužbe i izvinjenje

Nakon što je Hezus prijavio sudiji meča Inter-Napoli da ga je Aćerbi nazvao "crnčugom", Aćerbi se izvinio, priznajući da je preterao. "Izvinio se jer je shvatio da je otišao predaleko, ono što se dogodi na terenu, ostaje na terenu", izjavio je Hezus nakon meča.


Reakcija FIGC

Italijanska fudbalska federacija (FIGC) će ispitati Aćerbija o ovom incidentu, a očekuje se da će izveštaj sudije biti objavljen u utorak. Postoji mogućnost da Aćerbi bude suspendovan, čak i do deset utakmica, u zavisnosti od odluke FIGC-a.

Aćerbi je napustio reprezentaciju uoči predstojećih prijateljskih mečeva sa Venecuelom i Ekvadorom, dok se očekuje da će FIGC doneti odluku o eventualnoj suspenziji nakon analize izveštaja sudije.

Reakcija Serije A

Serija A je takođe najavila da će objaviti izveštaj sudije, čime će dodatno rasvetliti situaciju. Moguće je da će i italijanska fudbalska tela zatražiti dodatne mere ukoliko procene da je to neophodno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading