MALI, KAPA DOLE: Bivši as odao priznanje Luki Adžiću, koji je poput njega dao dva gola iz kornera na meču

Autor:

Sport

13.03.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To se vežba, teško je, objašnjava Vladimir, koji je uradio isto 1999. za Vojvodinu protiv kragujevačkog Radničkog.

MALI, KAPA DOLE: Bivši as odao priznanje Luki Adžiću, koji je poput njega dao dva gola iz kornera na meču

Foto: Starsport

Luka Adžić (25) je ušao u legendu! Fudbaler Čukaričkog dao je u remiju "brđana" i subotičkog Spartaka 2:2 dva gola direktno iz kornera, što je u srpskom fudbalu za nogom poslednje pošlo Vladimiru Mudriniću pre četvrt veka. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, odnosno sin proslavljenog Ivana Adžića je ponovio ono što je uradio igrač Vojvodine protiv kragujevačkog Radničkog 1999. godine, ali i podsetio na bravure Dragana Stojkovića Piksija i Dejana Ramba Petkovića, koji su takođe bili majstori za pogotke pravo iz ćoška. Upravo se Mudrinić, koji je takođe igrao za Zvezdu, u razgovoru za Republiku prisetio svog dostignuća, ali odao priznanje Adžiću.

 

 

- Video sam šta je Luka uradio, mali, kapa dole. Dao je dva različita gola, baš kao i ja pre 25 godina. Prvi na prvu stativu, a drugi na drugu. Ja sam golove iz kornera davao i Mogrenu, a dao sam ga i za Smederevo Partizanu na JNA kada je branio Ivica Kralj, a sadašnji trener Igor Duljaj igrao. Od utorka uveče mi stižu poruke, hvala Luki što nas je sve podsetio na te moje golove. Nadam se da će ih on imati puno kao i ja - kazao je Mudrinić, pa objasnio koliko je teško dati gol iz kornera:

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Mudrinić

- Teško je dati gol iz slobodnjaka, a kamoli iz kornera. To se vežba, meni su treneri to tražili da pokušavam. Istreniraš jači felš lopte iz ugla. Preduslov je da ima dobru nogu. Zato Luka mora da bude ponosan, znam kako je meni bilo kad su me poredili s Piksijem ili govorili da imam nogu i prekid kao Siniša Mihajlović.

Podsetimo, upravo je Luka, pošto je dao golove iz kornera, podsetio na pogotke Mudrinića.

- Drago mi je što sam jedan od tih igrača koji su dali golove iz kornera. Značiće mi na polju samopouzdanja. Znam za te utakmice Piksija i Mudrinića. Radili smo to na treninzima, ali prvi put dajem takav gol na utakmici. Kod prvog kornera sam gađao prvu stativu, svi su igrači bili u golu i trener je rekao da gađam direktno ka golu. Tu sam već dobio malo samopouzdanja, pa sam kod drugog gađao drugu stativu, kao Docić u finalu kupa. Da je udarim punom, pa da propadne. Kao nekad Piksi, bio sam mali, ali sam gledao snimak - rekao je Adžić za Mozzart sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading