OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Evo da li je Severina OPRAVDANO isključen i da li se Hvang PROVUKAO!

Autor:

Sport

09.03.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Pavle Ilić doneo dve različite odluke.

OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Evo da li je Severina OPRAVDANO isključen i da li se Hvang PROVUKAO!

Foto: Starsport

Iza nas je 172. Večiti derbi, gde nije bilo pobednika, pošto je utakmica završena rezultatom 2:2 na Marakani. I Crvena zvezda i Partizan su mogli da slave, jer su obe ekipe po jednom vodile na stadionu "Rajko Mitić".

Kako i obično biva, nakon utakmice su se pokrenule teme oko suđenja, ruku na srce, bilo je i nekoliko spornih situacija na meču, a sve je detaljno analizirao sudijski ekspert Zdravko Jokić, koji je rekao da je sudija Pavle Ilić kao debitant imao dosta grešaka, ali i dobrih odluka.

- Sudija koji prvi put sudi, dobro se kretao, dobro sarađivao sa timom. Sem kad je pokazao na korner u poslednjim minutima umesto na gol-aut - rekao je Jokić, pa se potom okrenuo i na sporne situacije, koje je s mnogo pažnje odgledao.

Najpre se pogledala situacija iz 16. minuta, kada Kragujevčanin nije dosudio faul, pustio je prednost, a onda kad je Partizan izgubio loptu, jednostavno je pustio i Zvezdu u napad.

Foto: printscreen/Arena sport

 

- Kad sam gledao, ja sam mislio da ima dilemu, krenuo jep rema igraču, mnislio sam da će dosuditi prekršaj, on je pustio i bila je prilika, mogao je biti gol, jao ako je bio faul... Ali kad sam pogledao, nije bilo faula. Nema faula, on nije napravio prekršaj, sudija je bio na nekoliko metara blizu, nije upotrebljena ruka, leđima je okrenut, što me raduje. 

Napravio je Ilić prestup kada je dosudio faul u 21. minutu, pošto je Aldo Kalulu oborio Inbom Hvanga.

- Igrači padaju, nije skok u pitanju, a ni sudija nije bio baš toliko blizu. Svi se pitamo šta se desilo, kako je došlo do faula, a čim se pitamo i dugo gledamo snimak, znači da nije jasno. Drugi žuti karton, pogotovo na derbiju, mora da bude vidljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje šta se dogodilo. To ovde nije bio slučaj. Mislim da je ovde moglo da prođe bez kartona. Nama su na predavanjima govorili da karton mora „sam da izađe iz džepa - nastavlja bivši proslavljeni internacionalac.

Republika

Foto: Starsport

Pavle Ilić je napravio po Jokiću nekoliko pogrešnih odluka u derbiju

Naredna sporna situacija bila je pred sam kraj prvog poluvremena, kada je Spajić postigao gol. Ovde je bilo sporno to što je Natho ostao na zemlji, ali, kaže Jokić da je njega zapravo udario Aldo Kalulu.

- Igrač Zvezde je u borbi za poziciju, Kalulu dolazi, on gura Natha, on je gurnuo Natha. On ga je oborio, oni se bore za poziciju, a onda dolazi Kalulu i gura Natha - smatra Jokić.

Uzbuđenje je viđeno u 72. minutu, pošto je Korejac iz Zvezde oborio Kalulua kao poslednji igrač odbrane, ali sudija Pavle Ilić mu je pokazao samo žuti karton. Tražili su igrači Partizana isključenje za nekadašnjeg igrača Olimpijakosa... 

- Dobra odluka sudije da bude samo žuti karton. Mora da se gleda kontrola lopte, raspored ostalih igrača. Ne može da se kaže da je fudbal Partizana imao očiglednu priliku za postizanje gola.

Odmah ubrzo je usledila i situacija sa Ksanderom Severinom, Holanđanin je dobio drugi žuti karton, a Jokić napominje da je to bila pogrešna odluka.

- Diskutovali smo, bolje da gledamo ovu situaciju, padaju, nije skok, sudija nije blizu njih, na jedno 15 metara gleda, svi se pitamo šta je bilo i kako je došlo do faula. Čim se mi pitamo i gledamo snimak dugo, da utvrdimo šta je bilo. Drugi žuti karton je moroa da bude viljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje zašto je bio. Mislim da je moglo bez kartona, jer se radi o derbiju, drugi žuti karton mora da izađe sam iz džepa - istakao je Zdravko Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Cume

09.03.2024 23:00

Ja sam grobar ali bi pohvalio debitanta Pavla Lica bio je na visokom nivou sa obzirom da je na startu i jednih i drugih bio pritisak na njega nije podlegao time i da budemo realni zasluzeno je pokazao drugi zuti karton imao je mozda par sitnih greskica ali to nije uticalo na rezultat