PARTIZAN SLAVIO U HUMSKOJ! Crno-beli u Baždarevoj "režiji" preuzeli PRVO MESTO pred VEČITI DERBI!

Autor:

Sport

02.03.2024

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada će sve biti u znaku večitog derbija.

PARTIZAN SLAVIO U HUMSKOJ! Crno-beli u Baždarevoj "režiji" preuzeli PRVO MESTO pred VEČITI DERBI!

Foto: Starsport

FK PARTIZAN - FK ŽELEZNIČAR
3:1

7' Baždar, 29' 35'(p) Natho; 20' Hajdin

Fudbaleri Partizana savladali su Železničar iz Pančeva u Humskoj u okviu 23. kola prvenstva rezultatom 3:1, i tako preuzeli prvu poziciju na tabeli Superlige Srbije.

Prvi gol za crno-bele je postigao Samed Baždar u sedmom minutu, dok je vođstvo obnovio, odnosno povećao Natho u 29.; odnosno 35. minutu meča (sa bele tačke). 

Što se Železničara tiče, strelac je bio Hajdin u 20. minut utakmice. 

Foto: Starsport

Stefan Hajdin posle gola

Imali smo prilike da vidimo uzbudljivo i dinamično prvo poluvreme. Partizan je odmah preuzeo inicijativu, i ubrzo je stigla nagrada. Samed Baždar se odlično snašao na  centaršut Kalulua, i poslao loptu iza golmana Mijatovića.

Posle nekoliko dobrih napada, crno-beli su utihnuli i pustili Železničar da diktira tempo. Nizale su se šanse Pančevaca, jednu je iskoristio Stefan Hajdin. Bivši fudbaler Zvezde je ostao sam u šesnestercu, i glavom matirao Krunića, koji je do sada branio bez greške. 

Ipak, nisu crno-beli dopustili da ih obeshrabri guibitak vođstva, tako da je divnu akciju, započetu sa desnog boka od strane Goha, krunisao Natho. Naravno, nije sva zasluga Izraelčeva, jer je Samed Baždar prihvatio centaršut Korejca i glavom potrefio Partizanovog veterana u "pertlu". 

Dokaz da je Samed ozbiljan konkurencija Saldanji, jeste činjenica da je imao udela i u trećem pogotku. Naime, iznudio je penal, koji je Natho u svom maniru pretvorio u pogodak za veliko vođstvo crno-belih. 

Drugo poluvreme nije donelo nikakva uzbuđenja. U početku je Železničar pokušavao neku vrstu šok terapije, ali se odbrana Partizana konačno konsolidovala, tako da je Partizan preuzeo inicijativu. 

Baždar je imao dva dobra prodora, ali iz njih se nije izrodilo ništa sem solidnih pokušaja.
Ono što će ostati upisanao, jeste ulazak Saldanje u 72. minutu. Posle zabrinjavajuće povrede,  Brazilac je imao jednu dobru šansu, ali ga je Mijatović sprečio da se odmah upiše u strelce. 

Takođe, udarna igla Partizana je zamalo postigla autogol glavom, ali je lopta srećom završila pored stative. 

Priliku da uvede meč u neizvesnu završnicu, imao je Đorđević Ukazala mu se šansa da iz slobodnog udarca matira Krunića, ali je lopta pogodila samo okvir gola, te je rezultat ostao 3:1. 

Fudbaleri Partizana sada preuzimaju prvo mesto na tabeli Superlige Srbije sa 59 bodova, dok Železničar ostaje pretposlednji. 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

KRAJ!

87. minut - Đorđević je imao sjajnu šansu. Dobio je priliku da iz slobodnog udarca sa ugla kaznenog prostora matira Krunića, ali je pogodio tek stativu. 

81. miunut - Praktično bezopasan centaršut, Saldanja je zamalo pretvorio u auto-gol. Ipak, srećom, lopta je završila u korneru, iz kog Železničar nije ništa proizveo. 

79. minut - Dobar pokušaj Đorđevića, ali se lopta odbila o jednog igrača Pančevaca, tako da će biti lopta za Krunića, golmana Partizana. 

75. minut - Severina je imao ogroman prostor na desnoj strani. Holanđanin je uspeo da doturi loptu Saldanji, ali je udarac Brazilca bi preslab da bi Mijatović bio matiran.

Foto: Starsport

Gajas Zahid

72. minut - Ono što su svi grobari sa nestrpljenjem čekali - umesto Baždara, ulazi Mateus Saldanja. 

70. minut - Umesto strelca Hajdina, na teren će Augusto Maks. 

65. minut - Dobar prodor Severine na desnom boku, ali nije uspeo da iskoristi prazan prostor. 

61. minut - Umesto Natha i Kalulua, ušli su Severina i Kastiljo. 

60. minut - Utihnula je atmosfera u Humskoj, šanse više nisu toliko učestale. 

51. minut - Preuzeo je Partizan primat ponovo, a  i ovaj put, neverovatni Samed Baždar maltretira Pančevce! Stigao je pre golmana Mijatovića do lopte i ostavio ga iza sebe, ali je bio tek kod desnog kornera. Na odbitak centaršuta, svoj šut je okušao Zahid, ali sa malo sreće. Tražili su penal fudbaleri crno-belih, ali nije bilo daljeg gledanja snimka. 

50. minut - Nova dobra prilika u režiji Baždara. Umesto da se oproba, mladi fudbaler je odlučio da nesebično uposli Goha, koji mu je protrčavao iza leđa. Ispostaviće se, loša odluka. 

48. minut - Železničar ne uspeva da konkretizuje svoj dobar presing. 

POLUVREME: Neverovatan meč gledamo na JNA. Prilike se nižu na obe strane, a nadamo se da će tako biti i u drugom delu utakmice. 

 

 

42. minut - Sjajna šansa za Železničar. Hajdin je centrirao, a Kovačević se najbolje snašao u skoku, spustivši loptu na penal Jovanoviću koji nije uspeo da realizuje priliku. 

39. minut - Nižu se pokušaji Partizana. Kalulu je samotnjački prošao na desnoj strani, ali je Mijatović uspeo da pošalje loptu u korner. 

35. minut - GOOOOOOL! Natho je bio siguran sa bele tačke, poslavši loptu u gornji levi ugao. 

30. minut - Glavni arbitar je odlučio da pogleda VAR posle starta Stankovića nad Baždarem. Posle pregledavanja snimka, dosuđen je kazneni udarac.

29. minut - GOOOOOOL! Crno-beli ponovo vode, ovaj put preko Natha. Goh je centrirao u kazneni sa desnog boka, a Baždar spustio loptu glavom. Natho ju je u svom stilu primirio, i poslao u mrežu Pančevaca. 

27. minut - Zahid je probio odbranu Železničara i bio je sebičan. Srećom, lopta se odbila do napuštenog Baždara na drugoj stativi, ali je njegov udarac ukrotio Mijatović.

24. minut - Kakva prilika za železničar. Ponovo je bio u pitanju pokušaj glavom, ali šut Romanića čistom srećom nije završio iza Krunićevih leđa. 

20. minut - GOOOOL! Stefan Hajdin je se najbolje snašao na centaršut Kneževića sa desnog boka. Osećao se gol u vazduhu, ali činjenica da je nekadašnji fudbaler Zvezde ostao sam dobro oslikava kako izgleda odbrana crno-belih. 

15. minut - Prva prilika za Železničar sa desnog boka, ali je to bio lak posao za Krunića. potom je Ignjatije rešio da popravi svog saigrača, sa suprotne strane, ali je i pored boljeg udarca, golman Partizana ostao nesavladan. Deluje da odbrana tima iz Humske postaje porozna. 

10. minut - Kakva prilika za crno-bele. Tragičar je Aranđel Stojković. Naime, Goh je predriblao golmana, i imao priliku da je smesti u praznu mrežu, kada mu se isprečio Stojković slučajnim blokom. Sviran je ofsajd. 

8. minut - Ne prestaje Partizan sa pritiskom. Imao je Zahid priliku da duplira prednost, ali je loše uputio udarac iz kaznenog prostora. 

7. minut - GOOOOOL! Samed Baždar je fantastično reagovao na centaršut Kalulua i ubacio loptu u mrežu pored nemoćnog Mijatovića. 

6. minut- Kalulu je imao odličnu priliku sa desnog boka, ali je lopta ponovo završila u korneru. Vojislav Stanković je izbacio loptu za već četvrti udarac iz ugla crno-belih. 

4. minut - Centrirao je Natho, a Filipović se okušao, ali nije uspeo da provuče loptu pored mnogobrojnih fudbalera Železničara.

3. minut - Prvi ozbiljniji napad Partizana. Goh je probio po levoj strani, ali je lopta završila u korneru. 

PRE UTAKMICE

17:35 - Poznati su sastavi obe ekipe.

PARTIZAN: Krunić - Antić, Kovačević, Filipović, Stojković - Ovusu, Natho - Goh, Zahid, Kalulu - Baždar

ŽELEZNIČAR: Mijatović - Hajdin. Ignjatev, Jovanović, Knežević, Konatar, Endiaje, Obradović, Romanić, Stanković, Đorđević

17:30 - Utakmica u Humskoj počinje za tačno sat vremena, a Duljajev tim će večeras imati posebnu podršku od strane košarkaša Partizana.

UVOD

Fudbaleri Partizana u okviru 23. kola Superlige Srbije dočekuju ekipu Železničara u od 18.30 časova.

 

 

Ovaj meč možete pratiti na kanalu Arena sport 1, a takođe u LIVE blogu Republike dešavanja na terenu možete ispratiti iz minuta u minut.

Crno-beli su jači za povratnika Ksandera Severinu koji će biti na raspolaganju timu.

Pred ovaj meč, svoja očekivanja izneo je strateg crno-belih Igor Duljaj.

Još jedna teška utakmica, drugačije su okolnosti zbog terena. I Partizan i Železničar imaju sve neophodne uslove za dobar meč. Raduje me što je rukovodstvo dalo zeleno svetlo za slobodan ulaz navijačima. Železničar se bori za goli život, a mi imamo motiv da nastavimo niz. Imamo sve preduslove za to - rekao je Duljaj.

Situacija na tabeli domaćeg šamopionata je uzbudljiva. Lider je Partizan koji je do sada sakupio 56 bodova, a u stopu ga prati Crvena zvezda sa 55.

Borba za titulu će biti izuzetno uzbudljiva, a večiti žele da pobede pred derbi koji je na programu 9. marta od 17.00 časova na Marakani

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading