EVERTON POBEDIO PREMIJER LIGU! "Karamelama" vraćeni bodovi!

Autor: P. Z.

Sport

26.02.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično doneta nova odluka oko kazne kluba sa Gudisona.

EVERTON POBEDIO PREMIJER LIGU! "Karamelama" vraćeni bodovi!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Evertona

Nezavisna komisija za žalbe Fudbalske asocijacije Engleske (FA) objavila je da je Evertonu umanjena kazna oduzimanja bodova sa prvobitnih deset na šest, zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju.

Klub iz Liverpula je u novembru prošle godine kažnjen sa oduzimanjem deset bodova i tada su iz kluba priznali da su prekršili pravila finansijskog fer-pleja, što je rezultiralo gubitkom 124 miliona funti, 24 miliona više od dozvoljenog. 

- Dok klub još razmatra odluku Nezavisne komisije, zadovoljni smo što je naša žalba rezultirala smanjenjem bodovnih sankcija. Bez obzira na ovu odluku i pozitivan ishod, Klub ostaje u potpunosti posvećen saradnji sa Premijer ligom u vezi sa tekućim postupcima pokrenutim za obračunski period koji se završava u junu 2023. godine. Klub još uvek razmatra šire implikacije ove odluke i u ovom trenutku neće davati dalje komentare - piše u zvaničnom saopštenju Evertona.

Everton sada ima 25 umesto 21 boda i skočio je na 15. mesto tabele Premijer lige, prestigavši Notingem Forest i Brentford.

Ostaje otvoreno pitanje kako će se odvijati žalbeno ročište protiv druge optužbe koja tek treba da bude saslušana. Situacija u kojoj se Everton nalazi i dalje je neizvesna, a klub će morati da nastavi sa borbom kako bi se izborio sa finansijskim izazovima i povratio stabilnost.

Premijer liga je pokazala da ozbiljno shvata kršenje pravila o profitu i održivosti, te je ovo samo jedan od primera kako se ova liga bori da održi finansijsku ravnotežu među klubovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading