DETONACIJA: Srbija dobija novog reprezentativca!

Autor:

Sport

21.02.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko pojačanje za "orlove".

DETONACIJA: Srbija dobija novog reprezentativca!

Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi doneo je odluku da na narednim prijateljskim utakmicama protiv Rusije i Kipra pozove mladog štopera Milana Jana Karla Simića, prenosi "Kurir".

Ovaj mladi fudbaler, rođen u Nemačkoj, već je pokazao svoj talenat i u dresu "rosonera", postigavši gol na svom debiju u pobedi nad Moncom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Jan Karlo Simić

Jan Karlo Simić je pravi moderni štoper, sa izuzetnim brzinskim sposobnostima i fudbalskom inteligencijom. Njegova fizička konstitucija, solidna tehnika i sposobnost da koristi obe noge čine ga veoma perspektivnim igračem. Takođe, Simić je pokazao svoje sposobnosti i u pozicioniranju i markiranju, što ga je preporučilo selektoru "orlova".

Osim Simića, u reprezentaciji će se naći i Kosta Nedeljković, vršnjak koji je nedavno prešao iz Crvene zvezde u Aston Vilu. Ova dvojica mladih fudbalera predstavljaju svežu krv u nacionalnom timu i imaće priliku da se možda čak izbore i za mesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Republika

Foto: Starsport

Kosta Nedeljković na večitom derbiju

Odluka selektora Stojkovića da uvrsti mlade talente poput Simića i Nedeljkovića u nacionalni tim, ukazuje na njegovu pažnju prema razvoju mladih fudbalera. Ovo podmlađivanje nacionalnog tima može doneti nove mogućnosti i taktičke varijante za selektora, što bi moglo biti od suštinskog značaja za budućnost srpske fudbalske reprezentacije.

Iako je od samog starta reprezentativne karijere, odnonso mlađih kategorija, Simić odabrao da igra za Srbiju, ta njegova odluka se može računati kao pobeda nad Nemcima, za koje je takođe imao pravo da nastupa. Jan Karlo se na taj način pridružio Lazaru Samardžiću, dok FSS i dalje vodi borbu za Aleksandra Pavlovića iz Bajerna i Stefana Bajčetića iz Liverpula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading