LEJKERSI PRAVE DŽEJMS DINASTIJU: Stiže Broni, za OSTANAK Lebrona!

Autor:

Sport

15.02.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne žele ništa da prepuste slučaju.

LEJKERSI PRAVE DŽEJMS DINASTIJU: Stiže Broni, za OSTANAK Lebrona!

Foto: Tanjug/AP

Lebron i Broni Džejms

Spekulacije oko Lebrona Džejmsa i njegove budućnosti u Los Anđeles Lejkersima su u punom jeku. Postoje glasine da bi Lebron mogao iskoristiti svoju opciju od 51,4 miliona dolara nakon ove sezone ili će postati slobodan agent.

Međutim, Los Anđeles Lejkersi su "voljni da istraže mogućnost" dodavanja njegovog sina, Bronija Džejmsa, za sezonu 2024-25, prema izvorima "The Athletic-a". Broni, koji je student prve godine na Univerzitetu Južna Kalifornija, će moći da se prijavi za NBA draft 2024. godine, a Lakersi su voljni da ga razmotre jer znaju da će to zadržati Lebrona srećnim. LeBron odavno govori da je njegov cilj da igra sa sinom u NBA ligi, a "The Athletic" izveštava da su timovi svesni da moraju da prioritizuju Bronija ako se nadaju da će privući njegovog oca.



Iako je Lebron odbio priliku da se pridruži Golden Stejt Voriorsima pre ovogodišnjeg NBA roka za razmenu igrača, mnogi timovi  su sve više ubedjeni da on želi da napusti Holivud. Lejkersi su osvojili prvenstvo u drugoj sezoni Lebrona sa franšizom, iako je to bilo u balonu tokom COVID pandemije, i nisu osvojili prsten od tada. Iako će u decembru napuniti 40 godina, Džejms i dalje predstavlja vrhunski talenat i mogao bi pomoći da transformiše tim u pravog konkurenta za titulu.
 

 

Međutim, neizvesno je da li će njegov sin biti deo ovogodišnjeg drafta, s obzirom da beleži skromne brojke za loš tim Južne Kalifornije. Broni, 20. na ESPN-ovoj listi najboljih mladih talenata, prosečno beleži 5,8 poena, 3,0 skokova i 2,6 asistencija po utakmici, uz procenat šuta od svega 35,6%. Sa aspekta doprinosa, ne igra kao igrač prve runde, a kamoli kao izbor u prvih 10 pikova. Broni je pretrpeo blagi srčani udar u julu i nije debitovao sve do decembra. Međutim, ako draftovanje Bronija znači da je to paket sa Lebronom, to će sigurno učiniti da je mnogo prihvatljivije da timovi izaberu mladog Džejmsa.


Lejkersi možda neće imati svoj izbor u prvoj rundi, s obzirom na to da Nju Orleans može izabrati taj pik ili prvi izbor u prvoj rundi Los Anđelesa kao deo trejda za Entonija Dejvisa, ali imaju dva izbora u drugoj rundi. The Athletic izveštava da su Lejkersi takođe "dobro pozicionirani" da dodaju vrhunski talenat ovog leta, što svakako neće naškoditi njihovim šansama da zadrže Lebrona srećnim. Lejkersi (30-26) trenutno zauzimaju deveto mesto na Zapadu, što bi ih svrstalo u NBA Plej-in turnir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading