VELIKA TUGA: Preminuo JEDAN OD NAJBOLJIH strelaca u istoriji!

Autor:

Sport

04.02.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal je zavijen u crno.

VELIKA TUGA: Preminuo JEDAN OD NAJBOLJIH strelaca u istoriji!

Foto: printscreen twitter

Kurt Hamrin, čuveni fudbaler koji je ostavio neizbrisiv trag u italijanskom fudbalu, preminuo je u Firenci u 89. godini života. Njegova izuzetna karijera obuhvatala je nastupe za neke od najprestižnijih klubova u Italiji, poput Juventusa, Fiorentine, Milana i Napolija.


Rođen u Švedskoj, Hamrin je započeo svoju fudbalsku karijeru u AIK-u pre nego što je 1956. godine prešao u redove Juventusa. Odatle je započeo svoj uspon ka vrhu italijanskog fudbala, ostvarujući izvanredne uspehe na terenu.


Ipak, Hamrin je postigao najveće uspehe u dresu Fiorentine, gde je postao poznat po svojoj neverovatnoj efikasnosti. Sa 151 golom na 289 utakmica, zauzima drugo mesto na listi strelaca u istoriji kluba, odmah iza legendarne figure poput Gabrijela Batistute. Sa Fiorentinom je osvojio dva nacionalna kupa, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji kluba.

 

 


Nakon impresivnog perioda provedenog u Fiorentini, Hamrin se pridružio Milanu gde je nastavio da beleži značajne uspehe. Osvojio je Kup pobednika Kupova i Evropski kup (današnju Ligu šampiona), dok je svojim golovima doprineo bogatoj istoriji ovog velikog kluba.


Svojim izuzetnim umećem i strašću prema fudbalu, Hamrin je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Serije A. Sa 190 postignutih golova, a kao deveti strelac u istoriji lige, zauvek će biti upamćen kao jedan od najvećih strelaca koji su kročili na terene italijanskog fudbala.

Kurt Hamrin će zauvek biti simbol viteštva, talenta i posvećenosti fudbalu, ostavljajući neizbrisiv pečat u srcima ljubitelja fudbala širom sveta. Njegov doprinos italijanskom fudbalu će zauvek biti nezaboravljen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading