VEČITIMA PRIJA BORANIJA: Protiv LAKŠIH RIVALA se brusi forma!

Autor:

Sport

02.02.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ja sam voleo sam da igram protiv trećeligaša, da uigram tim i motivišem fudbalere ubedljivim pobedama. Ako igram protiv jačeg od sebe onda uvežbavam šta oni hoće", kaže Dragoslav Stepanović

VEČITIMA PRIJA BORANIJA: Protiv LAKŠIH RIVALA se brusi forma!

Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana završili su pripreme na Kipru i vratili se u Beograd punih mišića i uigranih taktičkih zamisli trenera Vladana Milojevića i Igora Duljaja. Kako su radili i da li će "fina podešavanja" uraditi kako treba u narednih nedelju dana biće poznato 10. februara kada se vrate na superigaške terene i mečevima protiv Voždovca i Javora u 20. kolu.

BEZ PORAZA

Ono što hrabri su sve zabeležene pobede, koje su podstrek za nastavak dobrog rada i šampionske trke u koju Partizan ulazi sa bodom prednosti. Međutim, imajući u vidu renome večitih rivala i imena protivnika pobede i nisu smele da se dovode u pitanje. Zvezda je sa 3:2 savladala kiparskog drugoligaša Akritas, mađarski Zalaegeršeg sa 1:0, subotički Spartak (3:1), lučansku Mladost (2:0) i sinoć Botev (2:1) koji je pretposlednji 15. tim u Bugarskoj. Poslednji meč crveno-belih na pripremama obeležio je incident i prekid u 67. minutu.

S druge strane, Partizan je sa 4:0 bio bolji od Mladosti iz Lučana i od Aja Nape, drugoligaša sa Kipra, dok je Botev savladan sa 1:0. Crno-beli juče nisu imali generalnu probu protiv AEZ Zakarija iz Limasola jer je zbog pljuska na Kipru teren bio natopljen. Imajući sve ovo u vidu, Republika je u razgovoru sa trenerskim vukom Dragoslavom Stepanovićem pokušala da sazna da li je dobro to što su večiti rivali imali "boraniju" za protivnike, a ne kao Zvezda letos Fjorentinu, Zenit, Fenerbahče i Nefči.

Republika

Foto: Starsport

Dragoslav Stepanović

 


- Ja kada sam preuzimao Ajntraht u Bundesligi kao trener iz treće lige voleo sam da igram protiv trećeligaša. Ne verujete kakvu sam motivaciju imao kod igrača za rad posle pobeda sa deset, 20, 35, ili jednom 47 golova. Odigramo deset takvih utakmica i ja uigram ceo tim. Lopta klizi, svi rade svoj posao, pomažu se i u odbrani i u napadu. Lakše je uigravati ekipu i postaviti taktiku protiv lakših rivala. Šta mi znači ako igram protiv jačih od sebe i oni diktiraju igru? Onda uvežbavam šta oni hoće, a ne šta ja hoću. Nadam se da su tako razmišljani i Milojević i Duljaj i da ćemo rezulate videti u prvenstvu protiv ekipa ranga Mladosti i Spartaka - rekao je Stepi.



ZALOG ZA SEZONU



Kako je dodao, na takvim lakšim utakmicama igrači steknu poverenje jedan u drugog i to ih drži do kraja sezone. Takođe, rotiraju se svi fudbaleri pa i oni iz drugog plana mogu da se dokažu i izbore za mesto u timu.

- Na ovakvim pripremnim mečevima skockate tim 80 odsto i to vas drži celu sezonu. Uvežbaš deset akcija perfektno, a ne da vežbaš ono što ti u našoj ligi neće trebati kao što je odbrana od presinga. Neki su me kritikovali i govorili mi "pa protiv lakih protivnika igraš samo napred, manje unazad". Pa šta ću unazad kad je gol napred, valjda je to cilj. Uđeš sa klupe protiv lakog rivala, daš tri gola i onaj što si ga zamenio mora sledeći put da grize da ne izgubi mesto u timu - jasan je Stepanović.

ZVEZDINI REZULTATI NA KIPRU
 

C. zvezda - Akritas 3:2

C. zvezda - Zalaegeršeg 1:0

C. zvezda - Spartak 3:1

C. zvezda - Mladost 2:0

C. zvezda - Botev 2:1


PARTIZANOVI REZULTATI NA KIPRU
 

Partizan - Mladost 4:0

Partizan - Aja Napa 4:0

Partizan - Botev 1:0


BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading