HET-TRIK INTERA U SUPERKUPU! Lautaro u nadoknadi SRUŠIO šampiona Italije!

Autor:

Sport

22.01.2024

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Intera pobednici su 36. izdanja italijanskog Superkupa koji je održan u saudijskom Rijadu, pošto su u finalnom duelu pobedili Napoli rezultatom 1:0 (0:0).

HET-TRIK INTERA U SUPERKUPU! Lautaro u nadoknadi SRUŠIO šampiona Italije!

Foto: Tanjug/AP

Gol odluke za treći Interov uzastopni Superkup Italije i osmi u istoriji kluba, postigao je Lautaro Martinez u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Ovo je prvi put da je italijanski Superkup održan kao mini turnir sa četiri ekipe. Učestvovali su šampion Napoli, pobednik Kupa Inter, viceprvak Serije A - Lazio, kao i finalista nacionalnog Kupa - Fiorentina.

Inter je u polufinalu savladao Rimljane sa 3:0, dok je Napoli identičnim rezultatom porazio tim iz Firence. Finale je održano na stadionu u Rijadu.

Foto: Tanjug/AP

Lautaro Martinez

Inače, prvu prvu priliku na utakmici imao je Inter u 16. minutu, šutirao je Federiko Dimarko, ali pored gola. Samo dva minuta kasnije zapretio je Henrik Mihtarijan, ali je udarac Interovog veziste završio preko prečke. U 38. minutu Inter je zatresao mrežu tima sa stadiona "Dijego Armanda Maradona", ali je pogodak Lautara Martineza poništen zbog ofsajda.

Tek u 51. minutu, Napoli je prvi put zapretio: Kviča Kvarašhelia je odlično tukao, ali je Jan Zomer bio na mestu. Samo devet minuta kasnije dogodio se jedan od ključnih trenutaka utakmice. Đovani Simeone je zaradio drugi žuti karton i Napoli je pola sata pre kraja susreta ostao brojčano slabiji.

Inter je u nastavku susreta pritiskao i sudijskoj nadoknadi uspeo da stigne do željenog pogotka. Benžamin Pavard je poslao loptu u šesnaesterac, a Argentinac postigao gol vredan pobede i novo trofeja.

Interu je to ukupno osmi Superkup, rekorder je Juventus s devet titula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading