POGLEDAJTE GOLČINU KOJA JE DOBILA PUŠKAŠ NAGRADU ZA 2023: STRAŠNE "makazice" Brazilca! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.01.2024

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno zasluženo.

POGLEDAJTE GOLČINU KOJA JE DOBILA PUŠKAŠ NAGRADU ZA 2023: STRAŠNE "makazice" Brazilca! (VIDEO)

Foto: BR Football

Giljerme Madruga

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je najbolje u 2023. godini. Glasalo se za fudbalera, trenera, tim, golmana i gol godine, a, očekivano, najviše priznanja "pokupio" je Mančester siti koji je prošle godine osvojio skoro sve što je mogao.

Ipak, čuveno "puškaš" priznanje koje se dodeljuje strelcu najboljeg gola godine, pripalo je brazilskom fudbaleru Giljermeu Madrugi koji nastupa za Botafogo. On je pogodio mrežu "makazicama" sa 20 metara i sasvim zasluženo je poneo priznanje za najbolji pogodak u 2023.

 

 

Podsetimo, Lionel Mesi izabran je za najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA za 2023. godinu na ceremoniji koja je održana u Londonu.

Pored Mesija u užoj konkurenciji su bili i Erling Haland i Kilijan Embape, ali je FIFA odabrala šampiona sveta sa Argentinom i sada fudbalera Intera iz Majamija.

Kada je reč o "Građanima", Pep Gvardiola je naravno dobio priznanje za najboljeg trenera u periodu od 19. decembra 2022. do 20. avgusta 2023. Pored Španca, u igri su bili Spaleti i Inzagi, ali se realno nije moglo očekivati da urade išta pored trenera Sitija.

Nagradu za najboljeg golmana u 2023. dobio je upravo brazilski čuvar mreže na golu Sitija Ederson.

U postavi najboljih igrača po izboru FIFpro našlo se pet njih iz Mančestera: Kevin De Brujne, Erling Haland, Bernardo Silva, Kajl Voker, Ruben Diaš i Džon Stouns.

Pored njih, svoje mesto su dobili Kilijan Embape, Vinisijus Žunior, tu je i Leo Mesi, potom Džud Belingem i Tibo Kurtoa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading